Gebakken Coquilles met Rode Ui en Biet Marmelade
Een verfijnd voorgerecht van gebakken coquilles geserveerd met een marmelade van rode ui en biet, afgemaakt met een siroop van langoustine en krokant basilicum.
Ingrediënten
-
16 stukscoquilles
-
100 gr.suiker
-
50 gr.azijn
-
20 gr.citroensap
-
20 gr.gembersiroop
-
0.5 stukscitroen (rasp)
-
500 gr.uien (brunoise)
-
250 gr.voorgekookte rode biet (chiffonade)
-
0.5 literjus van langoustine
-
0.5 literbietensap
-
8 blaadjesbasilicum
Aan de slag
-
1
Kook voor de marmelade de suiker, azijn, citroensap, gembersiroop en citroenrasp op. Voeg de uien toe zodra het kookt en laat op laag vuur indampen tot een smeuïge massa. Voeg dan de rode bieten toe en laat 20 minuten trekken. Breng op smaak met zout.
-
2
Voor de siroop: Kook de jus van langoustine in tot de helft, voeg het bietensap toe en laat indampen tot siroopdikte.
-
3
Maak de coquilles schoon en verwijder de taaie sluitspier. Bak ze snel aan in olijfolie en laat ze 3-4 minuten garen in een voorverwarmde oven op 170°C.
-
4
Dresseer de marmelade in het midden van het bord, leg de coquilles erop en werk af met de siroop en een krokant gebakken basilicumblaadje.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in