Skip to content
Jente Een recept van Jente

Herfst Truffel OrzošŸ„ā€šŸŸ«

Deze heerlijke truffel orzo is een makkelijk herfstreceptje. Orzo is veel sneller klaar dan risotto en zeker ook lekker, dus dat is altijd een leuke vervanger! Dit gerecht combineert de rijke smaken van truffel met de frisse spinazie en de hartige kip, perfect voor een gezellige herfstavond.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Pasta
Makkelijk
Eiwitrijk/ProteĆÆne
Koken
Herfst Truffel OrzošŸ„ā€šŸŸ«

Ingrediƫnten

4 personen
  • 300 gr.
    orzo
  • 400 gr.
    kipfiletblokjes
  • 200 gr.
    spinazie
  • 250 gr.
    kastanjechampignons
  • 150 ml
    kookroom light
  • 80 gr.
    urbani truffel tapenade
  • 3 stuks
    tenen knoflook
  • 1 stuks
    sjalot
  • 1 stuks
    kip bouillonblokje
  • 50 gr.
    geraspte parmigiano reggiano
  • 30 gr.
    pijnboompitten

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de knoflook en sjalot en fruit deze aan.

  2. 2

    Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ze gaar.

  3. 3

    Snijd de champignons en voeg deze aan de kip toe.

  4. 4

    Zet de bouillon op en doe de orzo in de pan.

  5. 5

    Voeg nu elke keer wat schepjes bouillon toe tot de orzo gaar is.

  6. 6

    Breng de orzo op smaak met zout, peper, rozemarijn, Italiaanse kruiden, kookroom en truffel tapenade.

  7. 7

    Wanneer de orzo bijna gaar is, voeg de spinazie erbij om deze te laten slinken.

  8. 8

    Serveer de orzo met als topping wat geraspte kaas en pijnboompitten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!