Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Andijviestamppot met gebakken uien & speklapjes

Een echte Hollandse favoriet! Romige aardappelpuree met knapperige andijvie, zoet gebakken uien en een krokant speklapje erbovenop. Eenvoudig, stevig en onwijs lekker!

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Stamppot
Makkelijk
Bakken, Koken
Andijviestamppot met gebakken uien & speklapjes

Ingrediënten

4 personen
  • 1000 gr.
    kruimige aardappelen
  • 500 gr.
    gesneden andijvie
  • 2 stuks
    grote uien
  • 4 stuks
    speklapjes
  • 50 gr.
    roomboter
  • 100 ml
    warme melk
  • naar smaak
    paprikapoeder
  • naar smaak
    zout
  • naar smaak
    peper
  • 1 el
    olie of boter om te bakken

Aan de slag

  1. 1

    Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in ruim water met zout.

  2. 2

    Bak ondertussen de uien in 10–15 minuten langzaam goudbruin in wat boter of olie. Zet apart.

  3. 3

    Bestrooi de speklapjes met paprikapoeder en bak ze in 8–10 minuten krokant en goudbruin.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en stamp met melk en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.

  5. 5

    Roer de andijvie en de gebakken uien door de puree.

  6. 6

    Schep de stamppot op borden en leg er een speklapje bovenop.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!