Andijviestamppot met gebakken uien & speklapjes
Een echte Hollandse favoriet! Romige aardappelpuree met knapperige andijvie, zoet gebakken uien en een krokant speklapje erbovenop. Eenvoudig, stevig en onwijs lekker!
Ingrediënten
-
1000 gr.kruimige aardappelen
-
500 gr.gesneden andijvie
-
2 stuksgrote uien
-
4 stuksspeklapjes
-
50 gr.roomboter
-
100 mlwarme melk
-
naar smaakpaprikapoeder
-
naar smaakzout
-
naar smaakpeper
-
1 elolie of boter om te bakken
Aan de slag
-
1
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in ruim water met zout.
-
2
Bak ondertussen de uien in 10–15 minuten langzaam goudbruin in wat boter of olie. Zet apart.
-
3
Bestrooi de speklapjes met paprikapoeder en bak ze in 8–10 minuten krokant en goudbruin.
-
4
Giet de aardappelen af en stamp met melk en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
-
5
Roer de andijvie en de gebakken uien door de puree.
-
6
Schep de stamppot op borden en leg er een speklapje bovenop.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in