Skip to content
Filter recepten
Zoekvoorkeur
1
14
Bereidingstijd
3
3
22
Dieet & Voorkeuren
2
1
Keuken
4
5
1
2
2
2
1
1
1
1
Kooktechniek
6
1
1
1
5
1
4
1
28
Menugang
3
1
23
Moeilijkheidsgraad
21
3
1
Momenten
1
1
Recepten met
1
1
1
2
3
16
Seizoen
5
1
6
2
Soort gerecht
1
2
1
1
2
1
1
16
1

Stoven

Op zoek naar stoven recepten? Bij Recept.nl vind je een gevarieerd aanbod aan gerechten die perfect passen bij het thema ‘Stoven’. Laat je inspireren door originele, smaakvolle en duidelijke recepten waarmee je direct aan de slag kunt in de keuken – ideaal voor elk moment en elke gelegenheid.

Filter recepten
Zoekvoorkeur
1
14
Bereidingstijd
3
3
22
Dieet & Voorkeuren
2
1
Keuken
4
5
1
2
2
2
1
1
1
1
Kooktechniek
6
1
1
1
5
1
4
1
28
Menugang
3
1
23
Moeilijkheidsgraad
21
3
1
Momenten
1
1
Recepten met
1
1
1
2
3
16
Seizoen
5
1
6
2
Soort gerecht
1
2
1
1
2
1
1
16
1
Gehaktballetjes met pompoen-mascarponesaus en pasta
Gehaktballetjes met pompoen-mascarponesaus en pasta
Roti Rundvlees
Roti Rundvlees
Italiaanse stoverij
Italiaanse stoverij
Varkenswangen in Limburgs bier
Varkenswangen in Limburgs bier
Riblappen gestoofd in rode wijnsaus
Riblappen gestoofd in rode wijnsaus
Dendeng smoor
Dendeng smoor
Stifado
Stifado
Gestoofde kip met pompoen
Gestoofde kip met pompoen
Grootmoeders Hachee
Grootmoeders Hachee
Boerenkoolstamppot met Caribisch Stoofvlees
Boerenkoolstamppot met Caribisch Stoofvlees
Indonesische Rendang
Indonesische Rendang
Pörkölt (Goulash)
Pörkölt (Goulash)
Coq au Vin
Coq au Vin
Rendang met kokosrijst en sperziebonen
Rendang met kokosrijst en sperziebonen
Tuinbonen met Morilles
Tuinbonen met Morilles

Stoven: zacht, langzaam en intens van smaak

Stoven is een klassieke kooktechniek waarbij ingrediënten langzaam garen in een beetje vocht, op lage temperatuur en met gesloten deksel. Deze methode levert gerechten op met diepe smaken, malse structuren en troostrijke geuren. Op Recept.nl vind je stoofrecepten die elk seizoen passen – maar extra geliefd zijn in de herfst en winter.

Bekende stoofgerechten zijn rundvleesstoof, kip cacciatore, ratatouille, chili con carne, of linzenstoof. Je gebruikt bouillon, wijn, bier of tomatensaus als vocht, en kruiden zoals laurier, tijm, kaneel of kruidnagel voor die kenmerkende diepte.

Onze recepten leren je hoe je stoofpotten opbouwt: eerst aanbraden voor smaak, dan vocht toevoegen, kruiden mee laten trekken, en rustig laten garen – op het fornuis, in de oven of slowcooker. Je leert ook hoe je stoofgerechten bewaart, invriest en zelfs de volgende dag nóg lekkerder maakt.

Stoven is ideaal voor budgetvriendelijke stukken vlees of seizoensgroenten. Door de tijd krijgt alles een zachte textuur en volle smaak. Ook voor vegetarische varianten, zoals stoof met kikkererwten of paddenstoelen, vind je bij ons volop inspiratie.

Met stoofrecepten van Recept.nl breng je warmte en karakter op tafel – langzaam maar zeker onweerstaanbaar.