Skip to content

Bananenbrood met Desem Discard

Dit bananenbrood met desem discard is een heerlijke en duurzame manier om overrijpe bananen en desemoverschot te gebruiken. Het resultaat is een smeuïg brood met een subtiele diepte en een lichte frisheid, perfect voor elk moment van de dag.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 60 min
Gerecht
Gemiddeld
Bakken
Bananenbrood met Desem Discard

Ingrediënten

15 personen
  • 200 gr.
    tarwebloem
  • 200 gr.
    lichte basterdsuiker
  • 1 stuks
    zakje vanillesuiker
  • 115 gr.
    ongezouten roomboter
  • 2 stuks
    eieren
  • 145 gr.
    Griekse yoghurt
  • 1 tl
    baking soda
  • 2 tl
    bakpoeder
  • 125 gr.
    desem discard
  • 50 gr.
    pecannoten
  • 100 gr.
    zachte dadels
  • 350 gr.
    goed rijpe bananen

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm je oven voor op 175°C en vet een cakevorm in.

  2. 2

    Smelt de boter en laat deze iets afkoelen.

  3. 3

    Meng in een grote kom de tarwebloem, basterdsuiker en vanillesuiker.

  4. 4

    Klop in een andere kom de gesmolten boter, eieren en Griekse yoghurt tot een glad mengsel.

  5. 5

    Voeg de baking soda en bakpoeder toe aan het natte mengsel en roer door.

  6. 6

    Roer de desem discard door het natte mengsel.

  7. 7

    Voeg de geprakte bananen en fijngehakte dadels toe en meng goed.

  8. 8

    Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en meng voorzichtig.

  9. 9

    Spatel de grof gehakte pecannoten door het beslag.

  10. 10

    Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.

  11. 11

    Bak het bananenbrood ongeveer 60 minuten in de oven.

  12. 12

    Laat het bananenbrood een paar minuten in de vorm afkoelen voordat je het op een rooster stort.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!