Bananenbrood met Desem Discard
Dit bananenbrood met desem discard is een heerlijke en duurzame manier om overrijpe bananen en desemoverschot te gebruiken. Het resultaat is een smeuïg brood met een subtiele diepte en een lichte frisheid, perfect voor elk moment van de dag.
Ingrediënten
-
200 gr.tarwebloem
-
200 gr.lichte basterdsuiker
-
1 stukszakje vanillesuiker
-
115 gr.ongezouten roomboter
-
2 stukseieren
-
145 gr.Griekse yoghurt
-
1 tlbaking soda
-
2 tlbakpoeder
-
125 gr.desem discard
-
50 gr.pecannoten
-
100 gr.zachte dadels
-
350 gr.goed rijpe bananen
Aan de slag
-
1
Verwarm je oven voor op 175°C en vet een cakevorm in.
-
2
Smelt de boter en laat deze iets afkoelen.
-
3
Meng in een grote kom de tarwebloem, basterdsuiker en vanillesuiker.
-
4
Klop in een andere kom de gesmolten boter, eieren en Griekse yoghurt tot een glad mengsel.
-
5
Voeg de baking soda en bakpoeder toe aan het natte mengsel en roer door.
-
6
Roer de desem discard door het natte mengsel.
-
7
Voeg de geprakte bananen en fijngehakte dadels toe en meng goed.
-
8
Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en meng voorzichtig.
-
9
Spatel de grof gehakte pecannoten door het beslag.
-
10
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
-
11
Bak het bananenbrood ongeveer 60 minuten in de oven.
-
12
Laat het bananenbrood een paar minuten in de vorm afkoelen voordat je het op een rooster stort.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in