Bananencake met kokosbloem
Deze bananencake met kokosbloem is een heerlijke en gezonde traktatie, perfect voor bij de koffie of als tussendoortje. De combinatie van overrijpe bananen en kokosbloem zorgt voor een unieke smaak en textuur. Voeg eventueel stukjes pure chocolade of pecannoten toe voor een extra smaakdimensie.
Ingrediënten
-
150 gr.kokosbloem
-
1 tlbakpoeder
-
2 stukseieren
-
1 tlkaneel
-
1 snufjezout
-
50 gr.suiker
-
3 stuksoverrijpe bananen
-
100 gr.olie
Aan de slag
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
-
2
Doe de kokosbloem, bakpoeder, kaneel en suiker in een kom en roer goed door.
-
3
Klop de eieren één voor één door het mengsel.
-
4
Prak de overrijpe bananen met een vork tot een gladde puree.
-
5
Voeg de geprakte bananen, olie en een snufje zout toe aan het beslag. Meng tot een egaal deeg.
-
6
Giet het beslag in het voorbereide cakeblik en bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker: komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in