Bavarois met Geitenkaas en Aardbeiensaus
Een verfijnde bavarois met een unieke combinatie van geitenkaas en witte chocolade, geserveerd met een frisse aardbeiensaus.
Ingrediënten
-
600 mlslagroom
-
1 stuksvanillestokje
-
125 gr.witte chocolade
-
75 gr.verse zachte geitenkaas
-
2 blaadjesgelatine
-
100 gr.suiker
-
250 gr.verse aardbeien
-
1 stukscitroen
Aan de slag
-
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
-
2
Verwarm 100 ml slagroom met het opengesneden vanillestokje en voeg de witte chocolade toe. Laat al roerend smelten.
-
3
Roer de geitenkaas door het mengsel. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los deze op in het warme mengsel.
-
4
Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg het toe aan het mengsel. Laat afkoelen.
-
5
Klop de resterende slagroom lobbig en spatel dit door het chocolademengsel zodra het begint te geleren.
-
6
Schep het mengsel in vormpjes en laat ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
-
7
Voor de aardbeiensaus: verwarm 100 ml water met de suiker tot deze is opgelost. Pureer de aardbeien en meng deze met de suikerstroop en citroensap.
-
8
Dompel de vormpjes kort in heet water, stort de bavarois op een bord, giet de aardbeiensaus eromheen en garneer met vers fruit.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in