Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Bavarois met Geitenkaas en Aardbeiensaus

Een verfijnde bavarois met een unieke combinatie van geitenkaas en witte chocolade, geserveerd met een frisse aardbeiensaus.

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 180 min
Gerecht
Gemiddeld
Koelen
Bavarois met Geitenkaas en Aardbeiensaus

Ingrediënten

8 personen
  • 600 ml
    slagroom
  • 1 stuks
    vanillestokje
  • 125 gr.
    witte chocolade
  • 75 gr.
    verse zachte geitenkaas
  • 2 blaadjes
    gelatine
  • 100 gr.
    suiker
  • 250 gr.
    verse aardbeien
  • 1 stuks
    citroen

Aan de slag

  1. 1

    Week de gelatineblaadjes in koud water.

  2. 2

    Verwarm 100 ml slagroom met het opengesneden vanillestokje en voeg de witte chocolade toe. Laat al roerend smelten.

  3. 3

    Roer de geitenkaas door het mengsel. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los deze op in het warme mengsel.

  4. 4

    Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg het toe aan het mengsel. Laat afkoelen.

  5. 5

    Klop de resterende slagroom lobbig en spatel dit door het chocolademengsel zodra het begint te geleren.

  6. 6

    Schep het mengsel in vormpjes en laat ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

  7. 7

    Voor de aardbeiensaus: verwarm 100 ml water met de suiker tot deze is opgelost. Pureer de aardbeien en meng deze met de suikerstroop en citroensap.

  8. 8

    Dompel de vormpjes kort in heet water, stort de bavarois op een bord, giet de aardbeiensaus eromheen en garneer met vers fruit.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!