Beer Can Chicken BBQ
Zin in een showstopper op de barbecue? Deze Beer Can Chicken is sappig, kruidig en vol smaak van binnen én buiten! Met de Hoer op de Grill kruiden royaal gebruikt voor een ultieme smaakexplosie.
Ingrediënten
-
1 stukshele kip (±1,5–2 kg)
-
1 elolijfolie
-
0.5 stuksbier (bij voorkeur lager of pils)
-
1 handjeHoer op de Grill kruiden
Aan de slag
-
1
Verwarm de barbecue voor op indirecte hitte (±180–200°C).
-
2
Dep de kip droog en wrijf in met olijfolie.
-
3
Strooi de Hoer op de Grill kruiden royaal over de buitenkant én binnenkant van de kip.
-
4
Open het blikje bier, schenk de helft in een glas en gebruik het blikje met de andere helft om de kip er rechtop op te zetten.
-
5
Zet de kip op het rooster van de barbecue, indirect boven de kolen of warmtebron.
-
6
Sluit het deksel en laat 1 tot 1,5 uur garen tot de kerntemperatuur van de kip 75°C is.
-
7
Haal voorzichtig van het blikje, laat 10 minuten rusten en snijd aan.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in