Skip to content
Jente Een recept van Jente

Bieten Orzo met Geitenkaas & Walnoot🧀

Dit gerecht van rode bieten, orzo en geitenkaas is niet alleen gezond, maar ook bijzonder smaakvol. De combinatie van de zoete bieten met de romige geitenkaas en knapperige walnoten maakt het een heerlijk gerecht. Perfect als hoofdgerecht of als bijgerecht.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Pasta
Makkelijk
Fitfood
Bakken, Koken
Bieten Orzo met Geitenkaas & Walnoot🧀

Ingrediënten

2 personen
  • 300 gr.
    bieten
  • 150 gr.
    orzo
  • 1 stuks
    rode ui
  • 2 stuks
    teentjes knoflook
  • 1 handje
    rucola
  • 125 gr.
    geitenkaas
  • 20 gr.
    walnoten
  • 1 tl
    honing
  • 1 stuks
    bouillon blokje
  • 1 stuks
    balsamico glaze (optioneel)

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de ui en knoflook en pureer de bieten tot een saus.

  2. 2

    Bak de ui en knoflook en zet de bouillon op.

  3. 3

    Laat de orzo even bij de ui en knoflook bakken en voeg dan steeds wat bouillon toe en de bieten saus.

  4. 4

    Breng op smaak met zout, peper, 1/3 van de geitenkaas en wat tijm.

  5. 5

    Hak de walnoten wat kleiner en bak ze in wat olijfolie aan, voeg er wat honing en zout aan toe.

  6. 6

    Serveer de orzo en top af met de rest van de geitenkaas, de walnoten, wat rucola en balsamico glaze.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!