Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Bloemkool Ovenschotel

Deze ovenschotel met bloemkool, romige Garlan kruidenkaas en een knapperige rösti-topping is supermakkelijk en smaakvol. Perfect als comfortfood!

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 40 min
Ovenschotel
Makkelijk
Koken, Oven
Bloemkool Ovenschotel

Ingrediënten

3 personen
  • 1 stuks
    bloemkool
  • 1 stuks
    ui
  • 1 stuks
    knoflook
  • 100 gr.
    hamblokjes
  • 100 gr.
    Garlan knoflook & kruiden zuivelspread
  • 1 tl
    mosterd
  • 250 gr.
    rösti
  • 100 gr.
    Jong Belegen kaas
  • naar smaak
    peper
  • naar smaak
    zout

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 2

    Kook de bloemkoolroosjes ca. 5 minuten beetgaar in gezouten water. Giet goed af.

  3. 3

    Meng de zuivelspread, mosterd, ui, knoflook, hamblokjes, peper en zout in een kom.

  4. 4

    Schep de bloemkool erdoor en verdeel het mengsel in een ovenschaal.

  5. 5

    Verdeel de rösti erover en bestrooi met de geraspte kaas.

  6. 6

    Bak 40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!