Bloemkoolsoep met Schuim en Coquilles
Een verfijnde bloemkoolsoep met een romig schuim en perfect gebakken coquilles, ideaal voor een chique diner.
Ingrediënten
-
1 stuksbloemkool
-
500 mlgevogeltebouillon
-
50 mlroom
-
250 mlcrème fraîche
-
250 mlslagroom
-
4 stuksjeneverbessen
-
2 stukslaurierblaadjes
-
0.5 tlkummel
-
8 stukscoquilles
-
naar smaakpeper en zout
Aan de slag
-
1
Kook de bloemkoolroosjes gaar in de gevogeltebouillon. Giet de bouillon af en bewaar het kookvocht.
-
2
Pureer de bloemkool met 50 ml room en voeg indien nodig wat kookvocht toe om de gewenste dikte te bereiken. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Voor het schuim: kook de crème fraîche en slagroom samen met de jeneverbessen, laurierblaadjes en kummel op laag vuur. Laat 10 minuten trekken.
-
4
Zeef het mengsel en giet het in een kidde. Houd het au bain-marie warm op 65 graden en plaats vlak voor het opdienen de patroon.
-
5
Bak de coquilles kort aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.
-
6
Schenk de soep in een glas, spuit het specerijenschuim erop en garneer met een cres. Serveer de coquilles aan een spiesje erbij.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in