Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Bloemkoolsoep met Schuim en Coquilles

Een verfijnde bloemkoolsoep met een romig schuim en perfect gebakken coquilles, ideaal voor een chique diner.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Soep
Gemiddeld
Bakken, Koken
Bloemkoolsoep met Schuim en Coquilles

Ingrediënten

4 personen
  • 1 stuks
    bloemkool
  • 500 ml
    gevogeltebouillon
  • 50 ml
    room
  • 250 ml
    crème fraîche
  • 250 ml
    slagroom
  • 4 stuks
    jeneverbessen
  • 2 stuks
    laurierblaadjes
  • 0.5 tl
    kummel
  • 8 stuks
    coquilles
  • naar smaak
    peper en zout

Aan de slag

  1. 1

    Kook de bloemkoolroosjes gaar in de gevogeltebouillon. Giet de bouillon af en bewaar het kookvocht.

  2. 2

    Pureer de bloemkool met 50 ml room en voeg indien nodig wat kookvocht toe om de gewenste dikte te bereiken. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Voor het schuim: kook de crème fraîche en slagroom samen met de jeneverbessen, laurierblaadjes en kummel op laag vuur. Laat 10 minuten trekken.

  4. 4

    Zeef het mengsel en giet het in een kidde. Houd het au bain-marie warm op 65 graden en plaats vlak voor het opdienen de patroon.

  5. 5

    Bak de coquilles kort aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.

  6. 6

    Schenk de soep in een glas, spuit het specerijenschuim erop en garneer met een cres. Serveer de coquilles aan een spiesje erbij.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!