Boerenkoolstamppot met Caribisch Stoofvlees
Een heerlijke combinatie van romige boerenkoolstamppot en kruidig Caribisch stoofvlees. De stevige aardappels en de smaakvolle boerenkool vormen de perfecte basis voor het malse vlees, dat langzaam is gegaard in een rijke marinade. Dit gerecht is ideaal voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie.
Ingrediënten
-
500 gr.boerenkool
-
1000 gr.kruimige aardappels
-
500 gr.riblappen
-
60 gr.Ketjap Medja No.1
-
20 gr.Oestersaus
-
15 gr.Bruine Basterdsuiker
-
1 tlSambal Badjak
-
2 tlDjahe
-
2 stuksgrote tenen knoflook
-
1 stuksgrote ui
-
1 stukstomaat
-
1 stuksblokje runderbouillon
-
1 tlzoete paprikapoeder
-
1 tlFive Spices poeder
-
1 stengelSereh
-
1 elolie of boter
Aan de slag
-
1
Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 2-3 cm.
-
2
Meng in een grote kom de Ketjap, Oestersaus, Bruine Basterdsuiker, sambal, Djahe, geperste knoflook, gesnipperde ui, blokjes tomaat, verkruimeld runderbouillonblokje, zoete paprikapoeder, en Five Spices poeder.
-
3
Verhit olie of boter in een pan en bak het vlees rondom bruin aan in porties.
-
4
Doe het aangebraden vlees over in de slowcooker.
-
5
Giet de overgebleven marinade bij het vlees en voeg de gekneusde stengel sereh toe.
-
6
Zet de slowcooker 6 uur op de ‘LOW’ stand.
-
7
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
-
8
Breng de aardappels in een ruime pan met water en wat zout aan de kook.
-
9
Voeg na ongeveer 10 minuten de boerenkool toe en kook tot alles gaar is (ca. 15-20 minuten).
-
10
Giet het water af en stamp de aardappels en boerenkool tot een stamppot.
-
11
Voeg eventueel een klontje boter of een scheutje melk toe en proef op zout.
-
12
Schep de boerenkoolstamppot op de borden en lepel het stoofvlees erover.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in