Bonen Chili Deluxe
Een heerlijke en stevige bonenchili vol smaak, perfect voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie. Deze chili is eenvoudig te bereiden en kan zowel met vlees als vegetarisch gemaakt worden. Serveer met rijst of nacho's voor een complete maaltijd.
Ingrediënten
-
250 gr.black eyed bonen
-
1 stuksklein blikje kidneybonen
-
1 stuksklein blikje zwarte bonen
-
1 stuksklein blikje chilibonen
-
1 stuksklein blikje groene kidneybonen
-
1 stuksklein blikje cannellinibonen
-
1 stuksklein blikje jonge kapucijners
-
1 stuksklein blikje jonge velderwten
-
1 stuksklein blikje pintobonen
-
500 gr.half-om-half gehakt
-
1 stuksrode paprika
-
1 stuksgele paprika
-
1 stuksrode ui
-
1 stukswitte ui
-
1 stukssjalo
-
2 stuksteentjes knoflook
-
1 stuksrode jalapeño
-
1 tlfijngemalen jalapeño
-
1 tlgerookt paprikapoeder
-
1 tluienpoeder
-
1 tlgerookt knoflookpoeder
-
1 tlcajunkruiden
-
1 tlkaneelpoeder
-
1 tlpiri piri of habanero poeder
-
1 tlwitte peper
-
1 tlzout
-
100 gr.ketchup
-
50 gr.sriracha ketchup
-
50 gr.pittige sriracha saus
-
50 gr.currysaus
-
50 gr.tropische chilisaus
Aan de slag
-
1
Verhit een scheut olie in een grote hapjespan of wok.
-
2
Voeg ui, sjalot, knoflook, paprika en eventueel jalapeño toe.
-
3
Bak op middelhoog vuur tot de ui glazig is en de paprika’s zacht beginnen te worden.
-
4
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Giet eventueel overtollig vet af.
-
5
Strooi alle kruiden over het gehakt en de groenten.
-
6
Bak dit 1 à 2 minuten mee zodat de smaken loskomen.
-
7
Voeg alle uitgelekte bonen toe, samen met de chilibonen met saus.
-
8
Roer alles goed door.
-
9
Meng in een kommetje alle sauzen en giet dit over het bonenmengsel.
-
10
Roer goed door en laat het geheel 10–15 minuten zachtjes pruttelen.
-
11
Proef en breng eventueel extra op smaak met zout, peper of chilisaus.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in