Skip to content
Davey Bosch Een recept van Davey Bosch

Bonen Chili Deluxe

Een heerlijke en stevige bonenchili vol smaak, perfect voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie. Deze chili is eenvoudig te bereiden en kan zowel met vlees als vegetarisch gemaakt worden. Serveer met rijst of nacho's voor een complete maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Rijst
Makkelijk
Koken
Bonen Chili Deluxe

Ingrediënten

6 personen
  • 250 gr.
    black eyed bonen
  • 1 stuks
    klein blikje kidneybonen
  • 1 stuks
    klein blikje zwarte bonen
  • 1 stuks
    klein blikje chilibonen
  • 1 stuks
    klein blikje groene kidneybonen
  • 1 stuks
    klein blikje cannellinibonen
  • 1 stuks
    klein blikje jonge kapucijners
  • 1 stuks
    klein blikje jonge velderwten
  • 1 stuks
    klein blikje pintobonen
  • 500 gr.
    half-om-half gehakt
  • 1 stuks
    rode paprika
  • 1 stuks
    gele paprika
  • 1 stuks
    rode ui
  • 1 stuks
    witte ui
  • 1 stuks
    sjalo
  • 2 stuks
    teentjes knoflook
  • 1 stuks
    rode jalapeño
  • 1 tl
    fijngemalen jalapeño
  • 1 tl
    gerookt paprikapoeder
  • 1 tl
    uienpoeder
  • 1 tl
    gerookt knoflookpoeder
  • 1 tl
    cajunkruiden
  • 1 tl
    kaneelpoeder
  • 1 tl
    piri piri of habanero poeder
  • 1 tl
    witte peper
  • 1 tl
    zout
  • 100 gr.
    ketchup
  • 50 gr.
    sriracha ketchup
  • 50 gr.
    pittige sriracha saus
  • 50 gr.
    currysaus
  • 50 gr.
    tropische chilisaus

Aan de slag

  1. 1

    Verhit een scheut olie in een grote hapjespan of wok.

  2. 2

    Voeg ui, sjalot, knoflook, paprika en eventueel jalapeño toe.

  3. 3

    Bak op middelhoog vuur tot de ui glazig is en de paprika’s zacht beginnen te worden.

  4. 4

    Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Giet eventueel overtollig vet af.

  5. 5

    Strooi alle kruiden over het gehakt en de groenten.

  6. 6

    Bak dit 1 à 2 minuten mee zodat de smaken loskomen.

  7. 7

    Voeg alle uitgelekte bonen toe, samen met de chilibonen met saus.

  8. 8

    Roer alles goed door.

  9. 9

    Meng in een kommetje alle sauzen en giet dit over het bonenmengsel.

  10. 10

    Roer goed door en laat het geheel 10–15 minuten zachtjes pruttelen.

  11. 11

    Proef en breng eventueel extra op smaak met zout, peper of chilisaus.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!