Boozy Dole
Geniet van de tropische smaken van ananas en kokos in dit lichte en verfrissende dessert, dat doet denken aan een Piña Colada maar dan zonder de alcohol en met minder calorieën. Dit schuldvrije dessert brengt de sfeer van de tropen direct naar je toe en is perfect voor een zomerse traktatie.
Ingrediënten
-
100 mlkoude slagroom
-
100 gr.romige mascarpone
-
naar smaakvloeibare zoetstof
-
naar smaakrum aroma
-
2 tlgeraspte kokos
-
200 gr.verse ananas
-
2 tlchiazaad
-
naar smaakgranola
Aan de slag
-
1
Zorg ervoor dat je kom brandschoon en vetvrij is.
-
2
Klop de slagroom met de zoetstof stijf met een mixer.
-
3
Voeg de mascarpone en de geraspte kokos toe aan de stijfgeklopte slagroom.
-
4
Klop nog een paar seconden met de mixer tot alles goed gemengd is en je een romige mousse hebt.
-
5
Zet dit mengsel in de koelkast om op te stijven.
-
6
Doe de ananasstukjes in een hoge beker en pureer ze fijn met een staafmixer tot een gladde puree.
-
7
Giet de ananaspuree in een pan met een dikke bodem.
-
8
Voeg het chiazaad toe en verwarm het geheel goed door op een laag vuur.
-
9
Roer regelmatig tot het chiazaad de ananaspuree iets indikt.
-
10
Zet de ananasmengsel in de koelkast om af te koelen.
-
11
Zodra zowel de mascarpone mousse als de ananaspuree goed gekoeld zijn, kun je de dessertglaasjes vullen.
-
12
Neem twee mooie glazen en schep om en om een laagje ananaspuree en een laagje mascarpone mousse in de glaasjes.
-
13
Herhaal dit tot de glazen gevuld zijn.
-
14
Garneer de desserts met een schepje granola voor een lekkere crunch en extra smaak.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in