Bosbessen Compote
Deze heerlijke bosbessen compote is een zoete verwennerij, perfect om te combineren met Griekse yoghurt, crackers of low carb brood. Een kleine traktatie die je smaakpapillen verwent!
Ingrediënten
-
300 gr.bosbessen
-
2 elchiazaad
-
30 gr.Sukrin Gold
-
0.5 tlgemalen gember
-
0.5 tlgemalen kaneel
-
3 elwater
Aan de slag
-
1
Neem een steelpan en zet deze op een middelhoog vuur.
-
2
Doe de bevroren bosbessen in de pan.
-
3
Wacht tot de bosbessen beginnen te ontdooien en voeg dan de gemalen gember, kaneel en Sukrin Gold toe.
-
4
Roer alles goed door elkaar.
-
5
Voeg de helft van het chiazaad toe aan het bosbessenmengsel en blijf roeren.
-
6
Schenk een klein beetje water bij en roer opnieuw.
-
7
Voeg de rest van het chiazaad toe.
-
8
Laat de compote onder voortdurend roeren langzaam indikken.
-
9
Voeg steeds een klein beetje water toe als het te dik wordt.
-
10
Giet de hete compote voorzichtig in gesteriliseerde glazen potjes.
-
11
Sluit de deksels direct en zet de potjes ondersteboven op een koele plaats.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in