Broccoli & Geitenkaas Frittata
Deze frittata met broccoli en geitenkaas is een smaakvol en voedzaam gerecht dat perfect is voor elk moment van de dag. Of je het nu serveert als ontbijt, lunch of tussendoortje, het is altijd een goede keuze. Varieer met groenten en kazen voor een unieke twist!
Ingrediënten
-
1 stuksstruik broccoli
-
10 stukseieren
-
60 mlslagroom
-
4 stukslente-uitjes
-
20 gr.sjalot
-
100 gr.paprika
-
150 gr.zachte geitenkaas
-
100 gr.biologisch ontbijtspek
-
2 elverse peterselie
-
1 elProvençaalse kruiden
-
1 scheutjekokosolie
-
naar smaakpeper
-
naar smaakzout
Aan de slag
-
1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
-
2
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
3
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
-
4
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en kook de broccoliroosjes kort, ongeveer 3-4 minuten, tot ze beetgaar zijn.
-
5
Giet de broccoli af.
-
6
Snijd de sjalot en de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
7
Klop in een grote kom de eieren los met de slagroom.
-
8
Voeg de fijngehakte peterselie, peper, zout en Provençaalse kruiden toe en meng goed door elkaar.
-
9
Bekleed een bakblik (ongeveer 20×30 cm) met bakpapier.
-
10
Verdeel de blokjes paprika, de beetgare broccoliroosjes, de gesnipperde sjalot en de ringetjes lente-ui gelijkmatig over de bodem van het bakblik.
-
11
Giet het gekruide eimengsel over de groenten in het bakblik.
-
12
Verdeel de zachte geitenkaas in kleine toefjes over het eimengsel.
-
13
Leg de dun gesneden plakjes ontbijtspek over de frittata.
-
14
Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de frittata in ongeveer 55 minuten gaar.
-
15
Laat de frittata na het bakken even afkoelen voordat je hem in punten snijdt.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in