Caesar Salade🥗🧀🥚
Deze Caesar salade is een voedzame twist op de klassieker, perfect voor een lichte maaltijd. Met verse ingrediënten zoals komkommer, cherrytomaten en gegrilde kipfilet, is dit gerecht zowel smakelijk als gezond. De dressing van magere kwark en ansjovis voegt een heerlijke smaak toe, terwijl de Parmezaanse kaas het geheel afmaakt.
Ingrediënten
-
0.5 stukskomkommer
-
250 gr.cherrytomaten
-
1 elmagere kwark
-
1 tlmosterd
-
1 stuksprincess ansjovis met kappertjes
-
2 stuksgekookte eieren
-
2 stukskipfilets
-
200 gr.ijsbergsla
-
naar smaakParmezaanse kaas
Aan de slag
-
1
Kruid de kipfilets en wikkel ze in vershoudfolie. Sla de kipfilets plat.
-
2
Kruid de kip met peper, zout, knoflook en paprikapoeder.
-
3
Maak de dressing door de magere kwark, mosterd en ongeveer 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas te mengen. Hak de ansjovis met kappertjes fijn en voeg dit toe.
-
4
Grill de kip in een grillpan tot deze gaar is.
-
5
Snijd de komkommer en cherrytomaten klein en voeg dit bij de dressing, samen met de ijsbergsla.
-
6
Voeg nog ongeveer 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas door de salade.
-
7
Laat de kip even rusten en snijd deze in plakjes.
-
8
Verdeel de salade over 2 borden, top met de kipfilet en verdeel de gekookte eieren in vieren over de borden. Bestrooi met peper en eventueel extra Parmezaanse kaas.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in