Skip to content
Jente Een recept van Jente

Caesar Salade🥗🧀🥚

Deze Caesar salade is een voedzame twist op de klassieker, perfect voor een lichte maaltijd. Met verse ingrediënten zoals komkommer, cherrytomaten en gegrilde kipfilet, is dit gerecht zowel smakelijk als gezond. De dressing van magere kwark en ansjovis voegt een heerlijke smaak toe, terwijl de Parmezaanse kaas het geheel afmaakt.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 20 min
Salade
Makkelijk
Eiwitrijk/Proteïne, Fitfood
Grillen
Caesar Salade🥗🧀🥚

Ingrediënten

2 personen
  • 0.5 stuks
    komkommer
  • 250 gr.
    cherrytomaten
  • 1 el
    magere kwark
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 stuks
    princess ansjovis met kappertjes
  • 2 stuks
    gekookte eieren
  • 2 stuks
    kipfilets
  • 200 gr.
    ijsbergsla
  • naar smaak
    Parmezaanse kaas

Aan de slag

  1. 1

    Kruid de kipfilets en wikkel ze in vershoudfolie. Sla de kipfilets plat.

  2. 2

    Kruid de kip met peper, zout, knoflook en paprikapoeder.

  3. 3

    Maak de dressing door de magere kwark, mosterd en ongeveer 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas te mengen. Hak de ansjovis met kappertjes fijn en voeg dit toe.

  4. 4

    Grill de kip in een grillpan tot deze gaar is.

  5. 5

    Snijd de komkommer en cherrytomaten klein en voeg dit bij de dressing, samen met de ijsbergsla.

  6. 6

    Voeg nog ongeveer 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas door de salade.

  7. 7

    Laat de kip even rusten en snijd deze in plakjes.

  8. 8

    Verdeel de salade over 2 borden, top met de kipfilet en verdeel de gekookte eieren in vieren over de borden. Bestrooi met peper en eventueel extra Parmezaanse kaas.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!