Skip to content

Chia pudding met bosbessen compote

Begin je dag met een heerlijke en voedzame chia pudding, perfect voorbereid de avond ervoor. Deze combinatie van romige chia pudding, zoete bosbessen compote en knapperige toppings zorgt voor een energieke start van de dag. Ideaal voor twee dagen genieten!

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 5 min
Smoothie
Gemiddeld
Vegetarisch
Chia pudding met bosbessen compote

Ingrediënten

1 personen
  • 100 ml
    ongezoete amandelmelk
  • 30 gr.
    chiazaad
  • 1 snufje
    vanillepoeder
  • 30 gr.
    zelfgemaakte bosbessen compote
  • 5 gr.
    pompoenpitten
  • 5 gr.
    zonnebloempitten
  • 5 gr.
    kokosschaafsel
  • 75 gr.
    volle Griekse yoghurt

Aan de slag

  1. 1

    Meng in een kom de ongezoete amandelmelk met het chiazaad, de vanillepoeder en de zoetstof naar smaak. Roer alles goed door elkaar.

  2. 2

    Laat het mengsel ongeveer 15 minuten staan zodat het chiazaad de vloeistof absorbeert en een puddingachtige textuur vormt.

  3. 3

    Roer de chia pudding nogmaals goed door en giet het in een mooi glas of bakje.

  4. 4

    Schep de zelfgemaakte bosbessenvcompote voorzichtig bovenop de chia pudding.

  5. 5

    Verdeel de pompoenpitten, zonnebloempitten en het kokosschaafsel over de bosbessenvcompote.

  6. 6

    Meng in een apart kommetje de Griekse yoghurt met een beetje vanille-extract en eventueel een paar druppels vloeibare zoetstof, naar smaak.

  7. 7

    Giet dit mengsel voorzichtig als laatste laag in je glas.

  8. 8

    Dek het glas of bakje af en zet het een nacht in de koelkast.

  9. 9

    Schep het geheel even luchtig om voordat je het gaat genieten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!