Chia pudding met bosbessen compote
Begin je dag met een heerlijke en voedzame chia pudding, perfect voorbereid de avond ervoor. Deze combinatie van romige chia pudding, zoete bosbessen compote en knapperige toppings zorgt voor een energieke start van de dag. Ideaal voor twee dagen genieten!
Ingrediënten
-
100 mlongezoete amandelmelk
-
30 gr.chiazaad
-
1 snufjevanillepoeder
-
30 gr.zelfgemaakte bosbessen compote
-
5 gr.pompoenpitten
-
5 gr.zonnebloempitten
-
5 gr.kokosschaafsel
-
75 gr.volle Griekse yoghurt
Aan de slag
-
1
Meng in een kom de ongezoete amandelmelk met het chiazaad, de vanillepoeder en de zoetstof naar smaak. Roer alles goed door elkaar.
-
2
Laat het mengsel ongeveer 15 minuten staan zodat het chiazaad de vloeistof absorbeert en een puddingachtige textuur vormt.
-
3
Roer de chia pudding nogmaals goed door en giet het in een mooi glas of bakje.
-
4
Schep de zelfgemaakte bosbessenvcompote voorzichtig bovenop de chia pudding.
-
5
Verdeel de pompoenpitten, zonnebloempitten en het kokosschaafsel over de bosbessenvcompote.
-
6
Meng in een apart kommetje de Griekse yoghurt met een beetje vanille-extract en eventueel een paar druppels vloeibare zoetstof, naar smaak.
-
7
Giet dit mengsel voorzichtig als laatste laag in je glas.
-
8
Dek het glas of bakje af en zet het een nacht in de koelkast.
-
9
Schep het geheel even luchtig om voordat je het gaat genieten.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in