Chinees Geroosterd Buikspek
Dit recept voor Chinees geroosterd buikspek levert een mals en smaakvol gerecht met een onweerstaanbaar knapperige korst. Perfect voor feestdagen of als een smakelijk tussendoortje. Het buikspek wordt gemarineerd in een heerlijke mix van sojasaus, 5 Spice en Sukrin Gold, en daarna perfect geroosterd.
Ingrediënten
-
1250 gr.buikspek zonder zwoerd
-
15 gr.5 Spice
-
75 mlKikkoman sojasaus
-
50 gr.Sukrin Gold
Aan de slag
-
1
Meng in een kom de Kikkoman sojasaus, de 5 Spice en de Sukrin Gold goed door elkaar tot een homogene marinade.
-
2
Leg het buikspek met de vleeskant naar beneden in een ondiepe schaal. Giet de marinade over het vlees, zorg ervoor dat de vetkant zo veel mogelijk droog blijft.
-
3
Gebruik een scherp mes om de spekkant van het buikspek tot aan het vlees in een ruitpatroon in te snijden.
-
4
Dek de ovenschaal af met plasticfolie of een deksel en plaats deze voor minimaal 2 uur, bij voorkeur 24 uur, in de koelkast.
-
5
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
-
6
Plaats het gemarineerde buikspek op een rooster met een lekbak eronder.
-
7
Giet de overgebleven marinade samen met een glas water in de lekbak.
-
8
Steek een kernthermometer in het dikste deel van het buikspek en stel de temperatuur in op 70 graden Celsius.
-
9
Als je geen kernthermometer hebt, ga dan uit van een braadtijd van ongeveer 60 tot 90 minuten.
-
10
Zodra de kerntemperatuur van 70 graden is bereikt, haal je het buikspek uit de oven.
-
11
Zet de oven nu op de grillstand.
-
12
Plaats het buikspek terug onder de hete grill en rooster het gedurende 10 tot 15 minuten.
-
13
Snijd het geroosterde buikspek in mooie plakken.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in