Chinese tomatensoep
Deze Chinese tomatensoep is een verrassend gerecht met een unieke smaak door het geheime ingrediënt appelmoes. Samen met gember en andere ingrediënten creëert het een heerlijke, gladde soep die perfect is voor een gezellige maaltijd.
Ingrediënten
-
300 gr.kipfilet
-
1 stuksgroot blikje tomatenpuree
-
2 stuksgezeefde tomaten (passata) in pot of blik
-
1 stuksui gesnipperd
-
3 teenknoflook geperst
-
1 cmgember geraspt
-
500 mlgroente-of kippenbouillon
-
1 tlsambal badjak
-
3 elketjap manis
-
3 elgembersiroop
-
4 elappelmoes
-
2 stuksbosuitjes gesneden
-
2 handjetaugé
-
1 stuksei
-
1 elzonnebloemolie
Aan de slag
-
1
Fruit de ui, knoflook en gember aan in wat zonnebloemolie tot de ui glazig wordt.
-
2
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuut mee om het zoeter te maken.
-
3
Voeg de passata, bouillon, appelmoes, ketjap, gembersiroop en sambal toe.
-
4
Breng dit al roerend aan de kook en leg de hele kipfilets erin.
-
5
Laat dit ongeveer 20 minuten koken totdat de kip gaar is en haal de kip eruit.
-
6
Zet het vuur lager en pureer de soep tot een gladde massa.
-
7
Trek de kip met twee vorken uit elkaar en voeg dit weer bij de soep.
-
8
Proef de soep en voeg eventueel meer appelmoes, gembersiroop of ketjap toe.
-
9
Schep de soep in een kom en garneer met taugé, bosui en omelet.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in