Skip to content
Karen Een recept van Karen

Chinese tomatensoep

Deze Chinese tomatensoep is een verrassend gerecht met een unieke smaak door het geheime ingrediënt appelmoes. Samen met gember en andere ingrediënten creëert het een heerlijke, gladde soep die perfect is voor een gezellige maaltijd.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 40 min
Soep
Makkelijk
Koken, Pureren
Chinese tomatensoep

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gr.
    kipfilet
  • 1 stuks
    groot blikje tomatenpuree
  • 2 stuks
    gezeefde tomaten (passata) in pot of blik
  • 1 stuks
    ui gesnipperd
  • 3 teen
    knoflook geperst
  • 1 cm
    gember geraspt
  • 500 ml
    groente-of kippenbouillon
  • 1 tl
    sambal badjak
  • 3 el
    ketjap manis
  • 3 el
    gembersiroop
  • 4 el
    appelmoes
  • 2 stuks
    bosuitjes gesneden
  • 2 handje
    taugé
  • 1 stuks
    ei
  • 1 el
    zonnebloemolie

Aan de slag

  1. 1

    Fruit de ui, knoflook en gember aan in wat zonnebloemolie tot de ui glazig wordt.

  2. 2

    Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuut mee om het zoeter te maken.

  3. 3

    Voeg de passata, bouillon, appelmoes, ketjap, gembersiroop en sambal toe.

  4. 4

    Breng dit al roerend aan de kook en leg de hele kipfilets erin.

  5. 5

    Laat dit ongeveer 20 minuten koken totdat de kip gaar is en haal de kip eruit.

  6. 6

    Zet het vuur lager en pureer de soep tot een gladde massa.

  7. 7

    Trek de kip met twee vorken uit elkaar en voeg dit weer bij de soep.

  8. 8

    Proef de soep en voeg eventueel meer appelmoes, gembersiroop of ketjap toe.

  9. 9

    Schep de soep in een kom en garneer met taugé, bosui en omelet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!