Chocoladecake met geroosterde ananas en roomijs
Deze heerlijke chocoladecake met geroosterde ananas en roomijs is een perfecte combinatie van zoet en tropisch. De luchtige cake, samen met de gegrilde ananas en romig ijs, zorgt voor een verrukkelijke traktatie. Ideaal voor een feestelijke gelegenheid of als een speciale afsluiting van een diner.
Ingrediënten
-
125 gr.boter
-
150 gr.suiker
-
1 tlbakpoeder
-
150 gr.bloem
-
1 tlvanille-extract
-
2 stukseieren
-
50 gr.cacaopoeder
-
1 stuksverse ananas
-
250 mlkokosmelk
-
100 gr.witte basterdsuiker
-
150 gr.geraspte kokos
-
8 stuksbolletjes roomijs
Aan de slag
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte).
-
2
Doe de boter, bloem, suiker, vanille-extract en bakpoeder in de kom van een keukenmachine en laat dit langzaam mengen.
-
3
Voeg de eieren één voor één toe terwijl de machine blijft draaien.
-
4
Voeg daarna de cacaopoeder toe en meng tot een glad beslag.
-
5
Verdeel het beslag over 4 tot 8 cupcakevormpjes of een kleine cakevorm.
-
6
Bak de cakejes ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker — komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar.
-
7
Laat even afkoelen op een rooster.
-
8
Schil de ananas en snijd deze in mooie plakken of partjes.
-
9
Meng in een kom de kokosmelk met de witte basterdsuiker.
-
10
Leg de ananasstukken in het mengsel en laat ze 5 minuten marineren.
-
11
Haal de ananas eruit en laat ze kort uitlekken of drogen op een rekje.
-
12
Verhit een bbq of grillpan en rooster de ananas tot er mooie grillstrepen ontstaan.
-
13
Strooi er na het grillen wat geraspte kokos overheen.
-
14
Plaats op elk bordje een cupcake.
-
15
Leg er een stuk geroosterde ananas naast.
-
16
Voeg twee bolletjes roomijs toe.
-
17
Garneer met wat extra geraspte kokos over de ananas.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in