Citroen Ricotta Risotto Cheesecake
Een unieke en heerlijke cheesecake met een verrassende twist van risotto, citroen en ricotta. Perfect voor een speciale gelegenheid of als een indrukwekkend dessert.
Ingrediënten
-
3 stukscitroenen, schoongemaakt
-
175 gr.boter
-
1 tlkaneel
-
150 gr.risottorijst
-
500 mlmelk
-
1 snufjezout
-
350 gr.patentbloem
-
375 gr.kristalsuiker
-
8 stukseieren
-
2 stukssinaasappels, schoongemaakt
-
500 gr.ricotta
-
1 stuksvanillesuiker
-
2 elsucade
-
naar smaakpoedersuiker
-
1 tllemon curd
Aan de slag
-
1
Rasp de schil van de citroenen. Voeg een derde van de rasp, 25 gram boter, een mespunt kaneel, een snufje zout en de risottorijst toe aan de melk. Kook de rijst gaar in 20-25 minuten, giet eventueel het niet opgenomen vocht af en laat de massa geheel afkoelen.
-
2
Meng in een kom de bloem, 175 gram suiker, de rest van de boter, 1 ei en 2 eidooiers tot een glad deeg. Verpak het deeg in folie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
-
3
Rasp de schil van de sinaasappels en meng dit door de ricotta samen met de rest van de suiker, de vanillesuiker en de rest van de citroenrasp. Voeg een halve theelepel kaneel toe. Meng daarna 4 eieren en 1 eidooier erdoor, en dan de afgekoelde risotto.
-
4
Verwarm de oven (hetelucht) op 180 graden. Verdeel het deeg in 1/3 en 2/3. Vet een bakblik van 24 cm doorsnee in en bestuif met bloem. Rol de grootste deegportie uit en bekleed hiermee de bodem en wand. Giet het risotto/ricottamengsel erin en dek af met de kleine uitgerolde deeglap. Druk de zijkanten goed aan.
-
5
Bak de taart in het midden van de oven 70-75 minuten. Laat hem goed afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Voor gebruik bestrooien met poedersuiker en een theelepel lemon curd per portie.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in