Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Citroen Ricotta Risotto Cheesecake

Een unieke en heerlijke cheesecake met een verrassende twist van risotto, citroen en ricotta. Perfect voor een speciale gelegenheid of als een indrukwekkend dessert.

Voorbereiding: 45 min
Bereiding: 75 min
Gebak
Gemiddeld
Koken, Oven
Citroen Ricotta Risotto Cheesecake

Ingrediënten

8 personen
  • 3 stuks
    citroenen, schoongemaakt
  • 175 gr.
    boter
  • 1 tl
    kaneel
  • 150 gr.
    risottorijst
  • 500 ml
    melk
  • 1 snufje
    zout
  • 350 gr.
    patentbloem
  • 375 gr.
    kristalsuiker
  • 8 stuks
    eieren
  • 2 stuks
    sinaasappels, schoongemaakt
  • 500 gr.
    ricotta
  • 1 stuks
    vanillesuiker
  • 2 el
    sucade
  • naar smaak
    poedersuiker
  • 1 tl
    lemon curd

Aan de slag

  1. 1

    Rasp de schil van de citroenen. Voeg een derde van de rasp, 25 gram boter, een mespunt kaneel, een snufje zout en de risottorijst toe aan de melk. Kook de rijst gaar in 20-25 minuten, giet eventueel het niet opgenomen vocht af en laat de massa geheel afkoelen.

  2. 2

    Meng in een kom de bloem, 175 gram suiker, de rest van de boter, 1 ei en 2 eidooiers tot een glad deeg. Verpak het deeg in folie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

  3. 3

    Rasp de schil van de sinaasappels en meng dit door de ricotta samen met de rest van de suiker, de vanillesuiker en de rest van de citroenrasp. Voeg een halve theelepel kaneel toe. Meng daarna 4 eieren en 1 eidooier erdoor, en dan de afgekoelde risotto.

  4. 4

    Verwarm de oven (hetelucht) op 180 graden. Verdeel het deeg in 1/3 en 2/3. Vet een bakblik van 24 cm doorsnee in en bestuif met bloem. Rol de grootste deegportie uit en bekleed hiermee de bodem en wand. Giet het risotto/ricottamengsel erin en dek af met de kleine uitgerolde deeglap. Druk de zijkanten goed aan.

  5. 5

    Bak de taart in het midden van de oven 70-75 minuten. Laat hem goed afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Voor gebruik bestrooien met poedersuiker en een theelepel lemon curd per portie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!