Citroen Truffels
Deze heerlijke citroen truffels zijn een perfecte combinatie van romige witte chocolade en frisse citroen. Ze zijn eenvoudig te maken en ideaal als zoete traktatie. Rol ze in poedersuiker voor een extra zoete afwerking. Perfect voor bij de koffie of als dessert!
Ingrediënten
-
200 gr.witte chocolade
-
2 elongezouten roomboter
-
60 mlslagroom
-
2 elvers geperste citroensap
-
2 stuksbiologische citroenen (zest)
-
200 gr.poedersuiker
-
1 stuksextra poedersuiker om te rollen
Aan de slag
-
1
Smelt de chocolade met de boter in een kom.
-
2
Voeg de opgewarmde slagroom toe en meng goed.
-
3
Voeg het citroensap en de citroenzest toe en schep om tot het goed gemengd is.
-
4
Voeg de poedersuiker toe en mix dit goed.
-
5
Zet het mengsel voor minstens 2 uur in de koelkast, of een nacht.
-
6
Maak balletjes van het mengsel ter grootte van truffels.
-
7
Rol de balletjes door de poedersuiker.
-
8
Bewaar de truffels in de koelkast en consumeer binnen 2 tot 3 dagen.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in