Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Coq au Vin Taart

Een heerlijke twist op de klassieke Franse coq au vin, verpakt in een knapperige bladerdeegkorst.

Voorbereiding: 25 min
Bereiding: 55 min
Taart
Gemiddeld
Oven, Stoven
Coq au Vin Taart

Ingrediënten

4 personen
  • 2 stuks
    uien
  • 300 gr.
    wortelen
  • 1 stuks
    prei
  • 15 gr.
    verse tijm
  • 125 gr.
    spekreepjes
  • 1000 gr.
    licht gezouten scharrelkipvlees
  • 400 ml
    witte wijn
  • 500 ml
    kippenbouillon
  • 100 ml
    slagroom
  • 2 el
    bloem
  • 5 vel
    bladerdeeg of hartige taartdeeg
  • 1 stuks
    ei

Aan de slag

  1. 1

    Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd de wortelen in dunne plakken en de prei in ringen. Was de prei goed.

  2. 2

    Rits de blaadjes van de tijm.

  3. 3

    Bak de spekreepjes uit in een pan zonder boter.

  4. 4

    Bak in het spekvet de ui en tijm.

  5. 5

    Voeg het kipvlees toe en bak het aan.

  6. 6

    Voeg de wortel, witte wijn en kippenbouillon toe. Dek de pan af en laat 30 minuten stoven.

  7. 7

    Voeg de slagroom toe en laat 5 minuten inkoken.

  8. 8

    Voeg de prei toe. Maak de bloem aan met een beetje wijn, voeg toe en laat indikken al roerend. Breng op smaak met peper en zout.

  9. 9

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  10. 10

    Ontdooi het bladerdeeg en rol het uit tot een lap.

  11. 11

    Stort het coq au vin mengsel in een grote ronde ovenschaal en dek af met het deeg. Decoreer eventueel met wat extra deeg.

  12. 12

    Smeer het deeg in met een losgeklopt ei en bak de taart 20 minuten in het midden van de oven.

Reacties op Coq au Vin Taart

Er zijn nog geen reacties voor dit recept. Wees de eerste!