Skip to content
Jente Een recept van Jente

Cottage Cheese Tomaten Pasta🍝🍅🦐

Deze cottage cheese tomaten pasta is een heerlijk en gezond comfort food gerecht. Met een combinatie van farfalle pasta, spinazie, cherrytomaten en cottage cheese, is het een smaakvolle maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Voeg eventueel garnalen toe voor extra eiwitten en een pittige kick met chilisaus.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Pasta
Makkelijk
Eiwitrijk/Proteïne, Fitfood
Koken
Cottage Cheese Tomaten Pasta🍝🍅🦐

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gr.
    farfalle pasta
  • 100 gr.
    spinazie
  • 250 gr.
    cherrytomaten
  • 150 gr.
    tomaten passata
  • 20 gr.
    pijnboompitten
  • 200 gr.
    cottage cheese
  • 1 stuks
    witte ui
  • 2 stuks
    teentjes knoflook
  • 60 gr.
    zongedroogde tomaatjes
  • 100 gr.
    garnaaltjes

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de knoflook en de ui en fruit deze aan. Snijd de cherrytomaten klein en voeg ze toe.

  2. 2

    Kook ondertussen de farfalle en bewaar een beetje pasta water.

  3. 3

    Doe de cottage cheese, passata, zout, peper en Italiaanse kruiden in een bak en mix dit glad met een staafmixer.

  4. 4

    Voeg de gebakken tomaatjes en ui toe aan de saus, maar houd een beetje apart om los door de pasta te doen. Meng dit glad en voeg chilivlokken toe als je dat lekker vindt.

  5. 5

    Voeg de gekookte pasta samen met de pastasaus en laat dit pruttelen met wat pasta water en later de spinazie.

  6. 6

    Bak de pijnboompitjes even aan in een andere pan en bak vervolgens de garnalen.

  7. 7

    Schep de pasta op en top met pijnboompitten, garnalen en Parmigiano Reggiano voor de liefhebber.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!