Courgette Kaas Burgers
Deze courgette kaas burgers zijn zacht van binnen en goudbruin van buiten. Ze krijgen extra pit door een frisse chilimayo. Perfect voor een makkelijke avondmaaltijd of een gezellige lunch!
Ingrediënten
-
0.5 stukscourgette
-
1 stuksei
-
0.5 stuksbol mozzarella
-
1 handjegeraspte Parmezaanse kaas
-
1 stukskleine ui
-
2 stuksteentjes knoflook
-
100 gr.bloem
-
4 stuksbroodjes
-
6 elmayonaise
-
2 elchilisaus
Aan de slag
-
1
Rasp de courgette en knijp het vocht er goed uit met je handen of een schone theedoek.
-
2
Meng de courgette met het ei, de mozzarella, Parmezaanse kaas, gesnipperde ui, knoflook en de bloem. Breng goed op smaak met peper en zout.
-
3
Vorm 4 stevige burgers van het mengsel.
-
4
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op zacht vuur.
-
5
Bak de burgers rustig en met de deksel op de pan, zodat ze ook van binnen goed gaar worden. Draai ze voorzichtig om als de onderkant mooi goudbruin is. Ongeveer 10 minuten per kant.
-
6
Meng ondertussen de mayonaise, chilisaus, peper en zout tot een romige saus.
-
7
Snijd de broodjes open, leg de burgers erop en lepel er royaal wat van de chilimayo overheen.
Reacties
Alle reacties
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Super lekker! Ik had de courgettes niet geschild, alleen beide uiteinden eraf gesneden, doormidden gesneden en toen met een lepel nog wel even de pitten eruit gesleept en toen geraspt. Weet niet of dat per se nodig was, maar ik ga het vaker maken!