Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Courgette Kaas Burgers

Deze courgette kaas burgers zijn zacht van binnen en goudbruin van buiten. Ze krijgen extra pit door een frisse chilimayo. Perfect voor een makkelijke avondmaaltijd of een gezellige lunch!

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Burger
Gemiddeld
Vegetarisch
Bakken
Courgette Kaas Burgers

Ingrediënten

2 personen
  • 0.5 stuks
    courgette
  • 1 stuks
    ei
  • 0.5 stuks
    bol mozzarella
  • 1 handje
    geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 stuks
    kleine ui
  • 2 stuks
    teentjes knoflook
  • 100 gr.
    bloem
  • 4 stuks
    broodjes
  • 6 el
    mayonaise
  • 2 el
    chilisaus

Aan de slag

  1. 1

    Rasp de courgette en knijp het vocht er goed uit met je handen of een schone theedoek.

  2. 2

    Meng de courgette met het ei, de mozzarella, Parmezaanse kaas, gesnipperde ui, knoflook en de bloem. Breng goed op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Vorm 4 stevige burgers van het mengsel.

  4. 4

    Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op zacht vuur.

  5. 5

    Bak de burgers rustig en met de deksel op de pan, zodat ze ook van binnen goed gaar worden. Draai ze voorzichtig om als de onderkant mooi goudbruin is. Ongeveer 10 minuten per kant.

  6. 6

    Meng ondertussen de mayonaise, chilisaus, peper en zout tot een romige saus.

  7. 7

    Snijd de broodjes open, leg de burgers erop en lepel er royaal wat van de chilimayo overheen.

Reacties

Alle reacties

  1. 4 november 2025
    Recept foto door gebruiker

    Super lekker! Ik had de courgettes niet geschild, alleen beide uiteinden eraf gesneden, doormidden gesneden en toen met een lepel nog wel even de pitten eruit gesleept en toen geraspt. Weet niet of dat per se nodig was, maar ik ga het vaker maken!