Skip to content
Jessica Andriessen Een recept van Jessica Andriessen

Courgettesoep

Een heerlijke en romige courgettesoep, perfect voor een lichte maaltijd of als voorgerecht. De combinatie van courgette, dille en pesto zorgt voor een frisse smaak, terwijl de gerookte zalm een luxe touch toevoegt. Deze soep is eenvoudig te maken en ideaal voor elke gelegenheid.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Soep
Makkelijk
Glutenvrij
Koken, Pureren
Courgettesoep

Ingrediënten

4 personen
  • 2 stuks
    uien
  • 3 stuks
    tenen knoflook
  • 3 stuks
    courgettes
  • 1000 ml
    water
  • 4 stuks
    groentebouillonblokjes
  • 100 ml
    slagroom
  • 3 el
    pesto
  • naar smaak
    gerookte zalm, gesnipperd
  • 1 handje
    gehakte dille

Aan de slag

  1. 1

    Fruit de uien en de knoflook tot ze glazig zijn.

  2. 2

    Voeg de courgettestukjes toe en bak 3 minuten mee.

  3. 3

    Doe het water en de bouillonblokjes in de pan en laat een minuut of 20 zachtjes pruttelen.

  4. 4

    Doe de gehakte dille in de pan, laat wat achter voor de garnering.

  5. 5

    Voeg de pesto en de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer.

  6. 6

    Serveer de soep in een kom en top af met de zalm.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!