Courgettesoep
Een heerlijke en romige courgettesoep, perfect voor een lichte maaltijd of als voorgerecht. De combinatie van courgette, dille en pesto zorgt voor een frisse smaak, terwijl de gerookte zalm een luxe touch toevoegt. Deze soep is eenvoudig te maken en ideaal voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
-
2 stuksuien
-
3 stukstenen knoflook
-
3 stukscourgettes
-
1000 mlwater
-
4 stuksgroentebouillonblokjes
-
100 mlslagroom
-
3 elpesto
-
naar smaakgerookte zalm, gesnipperd
-
1 handjegehakte dille
Aan de slag
-
1
Fruit de uien en de knoflook tot ze glazig zijn.
-
2
Voeg de courgettestukjes toe en bak 3 minuten mee.
-
3
Doe het water en de bouillonblokjes in de pan en laat een minuut of 20 zachtjes pruttelen.
-
4
Doe de gehakte dille in de pan, laat wat achter voor de garnering.
-
5
Voeg de pesto en de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer.
-
6
Serveer de soep in een kom en top af met de zalm.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in