Skip to content
Mandy Een recept van Mandy

Couscoussalade 🍅🥒

Deze frisse couscoussalade is perfect voor een lichte maaltijd of als bijgerecht. Met de combinatie van couscous, knoflook, tomatenpuree en verse groenten, biedt het een heerlijke smaak en textuur. Het is eenvoudig te maken en ideaal voor een zomerse lunch of diner.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 15 min
Salade
Makkelijk
Vegan, Vegetarisch
Koken
Couscoussalade 🍅🥒

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gr.
    couscous
  • 0.5 stuks
    tuinkruiden bouillonblokje
  • 1 stuks
    geperst teentje knoflook
  • 35 gr.
    tomatenpuree
  • 0.25 stuks
    citroen (sap)
  • 0.5 stuks
    gesneden komkommer
  • 1 stuks
    bosui
  • 75 gr.
    gehalveerde snoeptomaatjes
  • 3.5 gr.
    vers gesneden peterselie
  • 1 scheutje
    extra virgin olijfolie

Aan de slag

  1. 1

    Bereid de couscous volgens de verpakking samen met het bouillonblokje.

  2. 2

    Giet wat olijfolie in een pan en bak de knoflook gaar.

  3. 3

    Voeg de tomatenpuree toe en roer ongeveer 5 minuten goed door.

  4. 4

    Voeg de saus door de couscous en laat afkoelen.

  5. 5

    Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.

  6. 6

    Sluit af met nog een scheutje extra virgin olijfolie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!