Crispy buikspek bao’s met miso-sojaglaze
Zacht gegaard buikspek met sticky glaze, krokant zwoerd en bao buns vol smaak — pure comfortfood vibes. Dit gerecht is perfect voor een gezellige avond en biedt een heerlijke combinatie van smaken en texturen.
Ingrediënten
-
1000 gr.buikspek met zwoerd
-
1 elolie
-
1 elmisopasta
-
2 elsojasaus
-
1 elahornsiroop
-
1 stuksknoflook
-
1 tlgeraspte gember
-
1 ellichte basterdsuiker
-
1 elChinese kookwijn
-
1 tlrijstazijn
-
100 mlwater
-
12 stuksbao buns
-
12 stuksradijs
-
naar smaakJavaanse of gebakken uitjes
-
naar smaaksriracha mayo
Aan de slag
-
1
Verhit een braadpan met wat olie. Bak de stukken buikspek rondom goudbruin — eindig met het zwoerd naar beneden.
-
2
Meng alle ingrediënten voor de saus en giet dit in de pan bij het buikspek.
-
3
Zet de pan met deksel 45 minuten in de oven op 160°C.
-
4
Draai het buikspek om (zwoerd naar boven) en bak nog 45 minuten met deksel.
-
5
Haal het deksel eraf en bak nog 20 minuten op 200°C, tot het zwoerd knapperig bubbelt.
-
6
Snijd in plakjes en serveer in warme bao buns met radijs, Javaanse uitjes en sriracha mayo.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in