Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Crispy buikspek bao’s met miso-sojaglaze

Zacht gegaard buikspek met sticky glaze, krokant zwoerd en bao buns vol smaak — pure comfortfood vibes. Dit gerecht is perfect voor een gezellige avond en biedt een heerlijke combinatie van smaken en texturen.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 110 min
Brood/sandwiches
Makkelijk
Bakken, Grillen...
Crispy buikspek bao’s met miso-sojaglaze

Ingrediënten

4 personen
  • 1000 gr.
    buikspek met zwoerd
  • 1 el
    olie
  • 1 el
    misopasta
  • 2 el
    sojasaus
  • 1 el
    ahornsiroop
  • 1 stuks
    knoflook
  • 1 tl
    geraspte gember
  • 1 el
    lichte basterdsuiker
  • 1 el
    Chinese kookwijn
  • 1 tl
    rijstazijn
  • 100 ml
    water
  • 12 stuks
    bao buns
  • 12 stuks
    radijs
  • naar smaak
    Javaanse of gebakken uitjes
  • naar smaak
    sriracha mayo

Aan de slag

  1. 1

    Verhit een braadpan met wat olie. Bak de stukken buikspek rondom goudbruin — eindig met het zwoerd naar beneden.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de saus en giet dit in de pan bij het buikspek.

  3. 3

    Zet de pan met deksel 45 minuten in de oven op 160°C.

  4. 4

    Draai het buikspek om (zwoerd naar boven) en bak nog 45 minuten met deksel.

  5. 5

    Haal het deksel eraf en bak nog 20 minuten op 200°C, tot het zwoerd knapperig bubbelt.

  6. 6

    Snijd in plakjes en serveer in warme bao buns met radijs, Javaanse uitjes en sriracha mayo.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!