Skip to content
Chantal de Boer Een recept van Chantal de Boer

Custard Crumble Cakejes

Een zachte cake, romige custard en een knapperige kruimellaag… dit is puur genieten bij elke hap!

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 60 min
Taart
Gemiddeld
Bakken
Custard Crumble Cakejes

Ingrediënten

9 personen
  • 100 gr.
    ongezouten roomboter
  • 100 gr.
    kristalsuiker
  • 1 stuks
    zakje vanillesuiker
  • 2 stuks
    eieren
  • 100 gr.
    zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje
    zout
  • 250 ml
    melk
  • 25 gr.
    custardpoeder
  • 50 gr.
    suiker
  • 0.5 stuks
    ei
  • 40 gr.
    koude boter
  • 60 gr.
    bloem
  • 40 gr.
    suiker

Aan de slag

  1. 1

    Klop de boter, 100 gram suiker en vanillesuiker romig.

  2. 2

    Voeg de 2 eieren één voor één toe.

  3. 3

    Meng bakmeel en zout erdoor tot een glad beslag.

  4. 4

    Klop het halve ei met 50 Gram suiker, custardpoeder en 50 ml melk glad.

  5. 5

    Breng de rest van de melk aan de kook en giet dit al roerend bij het custardmengsel.

  6. 6

    Schenk terug in de pan en kook tot de custard de dikte heeft tussen vla en pudding.

  7. 7

    Laat iets afkoelen.

  8. 8

    Wrijf voor de crumble de koude boter, bloem en 40 gram suiker met je vingers tot grove kruimels.

  9. 9

    Schep het cakebeslag in een met bakpapier beklede vorm.

  10. 10

    Verdeel de custard erover en strooi de crumble bovenop.

  11. 11

    Bak 1 uur op 160°C tot de cake gaar is en de bovenkant goudbruin is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!