Drieluik van Koffie: Mokkabavarois, Mokkacrème en IJskoffie
Een verfijnd dessert bestaande uit mokkabavarois met gelei, mokkacrème tussen krokant filodeeg en een verfrissende ijskoffie.
Ingrediënten
-
150 mlvers gezette koffie
-
4 blaadjesgelatine
-
2 stukseieren
-
85 gr.suiker
-
200 mllobbig geslagen slagroom
-
25 mlKahlua
-
100 mlvers gezette koffie
-
10 gr.poedersuiker
-
250 gr.mascarpone
-
50 mlkoffiesiroop
-
100 gr.poedersuiker
-
2 blaadjesgelatine
-
4 bollenvanille ijs
-
200 mlijskoude koffie
-
50 mlKahlua
-
50 mlTia Maria
-
1 stuksvanillestokje
-
100 mllobbig geslagen slagroom
-
3 plakkenfilodeeg
-
1 handjemunt
-
1 handjeblauwe besjes
Aan de slag
-
1
Klop de slagroom met 25 gr suiker lobbig en de eiwitten stijf met 10 gr suiker.
-
2
Week de gelatine in koud water en los 50 gr suiker en de gelatine op in de warme koffie. Voeg de Kahlua toe.
-
3
Klop de dooiers door de koffie en laat afkoelen tot het begint te hangen. Spatel de lobbige room erdoor.
-
4
Strijk vormpjes in met eiwit en laat de bavarois opstijven in de koelkast.
-
5
Voor de gelei: los de poedersuiker en gelatine op in warme koffie. Laat afkoelen en giet een laagje op de bavarois.
-
6
Voor de mokkacrème: klop de mascarpone los met poedersuiker en koffiesiroop. Voeg Kahlua naar smaak toe.
-
7
Snijd het filodeeg in vierkanten van 5x5 cm, bestrooi met poedersuiker en karameliseer onder de grill.
-
8
Voor de ijskoffie: meng koffie met likeur, poedersuiker en vanillemerg. Laat ijskoud worden.
-
9
Vul een glaasje met vanille-ijs, giet de koffiemassa erover en lepel de room erop.
-
10
Tussen drie plakjes filodeeg de mokkacrème. Stort de bavarois en garneer met munt en blauwe besjes.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in