Dronken Gamba’s
Dit recept voor dronken gamba’s is een snel en eenvoudig gerecht dat in slechts 10 minuten klaar is. De combinatie van gamba’s met een romige saus, knoflook en een vleugje alcohol maakt het een heerlijke traktatie. Perfect voor een gezellige avond met vrienden, geserveerd met knapperig stokbrood om in de saus te dopen.
Ingrediënten
-
500 gr.gamba’s, rauw en gepeld
-
2 elolijfolie
-
1 stukssjaloitje, gesnipperd
-
3 stuksteentjes knoflook, gehakt
-
1 eltomatenpuree
-
1 tlkerriepoeder
-
1 snufjecayennepeper
-
150 mlkookroom of slagroom
-
1 scheutjecognac, whisky of wodka (optioneel)
-
naar smaakpeper
-
naar smaakzout
-
1 handjeverse peterselie, gehakt
-
1 stukspartjes citroen
Aan de slag
-
1
Laat de gamba’s ontdooien en dep ze heel goed droog met keukenpapier.
-
2
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook en sjalotje even aan.
-
3
Voeg de gamba’s toe.
-
4
Kruid met peper en zout.
-
5
Voeg een scheutje cognac of whisky toe en steek direct aan (afzuigkap uit!).
-
6
Als de vlammetjes weg zijn, voeg je kerriepoeder, cayennepeper en tomatenpuree toe.
-
7
Bak dit even mee.
-
8
Giet de kookroom erbij.
-
9
Proef en breng eventueel op smaak.
-
10
Verwarm het gerecht goed door.
-
11
Garneer met peterselie en serveer in twee kleine schaaltjes met partjes citroen.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in