Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Eendenborstspiesjes met Sinaasappelmarmelade

Heerlijke eendenborstspiesjes gemarineerd in olijfolie, honing en balsamicoazijn, geserveerd met een sinaasappelmarmeladesaus.

Voorbereiding: 60 min
Bereiding: 10 min
Gerecht
Gemiddeld
Grillen
Eendenborstspiesjes met Sinaasappelmarmelade

Ingrediënten

12 personen
  • 2 stuks
    eendenborstfilet
  • 5 el
    olijfolie
  • 3 el
    honing
  • 3 el
    balsamicoazijn
  • naar smaak
    versgemalen peper
  • naar smaak
    zout
  • 3 stuks
    bosuitjes
  • 12 stuks
    satéstokjes
  • 6 el
    sinaasappelmarmelade
  • 1 scheutje
    water

Aan de slag

  1. 1

    Haal de huid van de eendenborstfilets en snijd ze in blokjes van 2 bij 2 cm. Bestrooi met een beetje zout.

  2. 2

    Maak een marinade van olijfolie, balsamicoazijn, honing en versgemalen peper. Laat de eendenborstblokjes hierin een uur marineren.

  3. 3

    Snijd de bosuitjes in de lengte en rijg ze samen met de gemarineerde eendenborstblokjes aan de satéstokjes.

  4. 4

    Rooster de spiesjes 3-4 minuten in een grillpan tot ze rosé zijn.

  5. 5

    Verwarm de sinaasappelmarmelade met een scheutje water in een pan en druppel de saus over de spiesjes vlak voor het serveren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!