Eendenborstspiesjes met Sinaasappelmarmelade
Heerlijke eendenborstspiesjes gemarineerd in olijfolie, honing en balsamicoazijn, geserveerd met een sinaasappelmarmeladesaus.
Ingrediënten
-
2 stukseendenborstfilet
-
5 elolijfolie
-
3 elhoning
-
3 elbalsamicoazijn
-
naar smaakversgemalen peper
-
naar smaakzout
-
3 stuksbosuitjes
-
12 stukssatéstokjes
-
6 elsinaasappelmarmelade
-
1 scheutjewater
Aan de slag
-
1
Haal de huid van de eendenborstfilets en snijd ze in blokjes van 2 bij 2 cm. Bestrooi met een beetje zout.
-
2
Maak een marinade van olijfolie, balsamicoazijn, honing en versgemalen peper. Laat de eendenborstblokjes hierin een uur marineren.
-
3
Snijd de bosuitjes in de lengte en rijg ze samen met de gemarineerde eendenborstblokjes aan de satéstokjes.
-
4
Rooster de spiesjes 3-4 minuten in een grillpan tot ze rosé zijn.
-
5
Verwarm de sinaasappelmarmelade met een scheutje water in een pan en druppel de saus over de spiesjes vlak voor het serveren.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in