Eiwitrijke BBQ Chicken Pizza
Deze eiwitrijke BBQ chicken pizza is een heerlijke en gezonde traktatie. Gemaakt met een volkoren tortilla en belegd met kipfilet, paprika en kaas, is het een perfect feestmaal dat ook nog eens eenvoudig te bereiden is. Ideaal voor een smakelijke maaltijd die je niet snel zult vergeten.
Ingrediënten
-
1 stuksvolkoren tortilla wrap
-
2 eltomaten passata
-
150 gr.kipfilet
-
2 elVerstegen zero bbq saus
-
30 gr.kaas
-
0.5 stukspuntpaprika
-
naar smaakItaliaanse kruiden
-
naar smaakknoflookpoeder
-
naar smaakkipkruiden
-
0.25 stuksrode ui
-
naar smaakcherry tomaatjes
Aan de slag
-
1
Kook de kipfilet in ongeveer 12 minuten gaar.
-
2
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
3
Beleg je tortilla met de tomatenpassata en top deze met knoflookpoeder en Italiaanse kruiden.
-
4
Snijd de paprika in kleine reepjes en de rode ui klein.
-
5
Wanneer de kip gaar is, maak je er pulled chicken van en breng deze op smaak met kipkruiden en 2 eetlepels van de BBQ saus.
-
6
Meng de kip met de rode ui en eventueel de tomaatjes en beleg hiermee je tortilla.
-
7
Top de pizza verder met de paprika en kaas en eventueel wat chili vlokken.
-
8
Bak de pizza in de oven voor ongeveer 10-12 minuten. Top optioneel met wat extra BBQ saus!
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in