Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Exotische Zwarte Rijstpudding

Een heerlijke en romige zwarte rijstpudding met pandanbladeren en kokosmelk, perfect als dessert voor een speciale gelegenheid.

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 240 min
Gerecht
Gemiddeld
Koken
Exotische Zwarte Rijstpudding

Ingrediënten

8 personen
  • 200 gr.
    zwarte rijst
  • 600 ml
    water
  • 1 bosje
    pandanbladeren
  • 1 plak
    palmsuiker
  • 0.5 el
    kristalsuiker
  • 1 snufje
    zout
  • 1 blik
    kokosmelk

Aan de slag

  1. 1

    Was de zwarte rijst grondig en zet op met 600 ml water, een snufje zout en pandanbladeren.

  2. 2

    Laat de rijst op zeer laag vuur 1 uur zachtjes koken.

  3. 3

    Voeg de palmsuiker en kristalsuiker toe en laat nog eens 3 uur zachtjes koken.

  4. 4

    Voeg aan het einde de kokosmelk toe en roer goed door.

  5. 5

    Giet de rijst niet af, maar schenk in een glas en schep er een lik dikke kokosmelk op als decoratie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!