Exotische Zwarte Rijstpudding
Een heerlijke en romige zwarte rijstpudding met pandanbladeren en kokosmelk, perfect als dessert voor een speciale gelegenheid.
Ingrediënten
-
200 gr.zwarte rijst
-
600 mlwater
-
1 bosjepandanbladeren
-
1 plakpalmsuiker
-
0.5 elkristalsuiker
-
1 snufjezout
-
1 blikkokosmelk
Aan de slag
-
1
Was de zwarte rijst grondig en zet op met 600 ml water, een snufje zout en pandanbladeren.
-
2
Laat de rijst op zeer laag vuur 1 uur zachtjes koken.
-
3
Voeg de palmsuiker en kristalsuiker toe en laat nog eens 3 uur zachtjes koken.
-
4
Voeg aan het einde de kokosmelk toe en roer goed door.
-
5
Giet de rijst niet af, maar schenk in een glas en schep er een lik dikke kokosmelk op als decoratie.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in