Fazant en Trompette de la Mort Paté
Een verfijnde paté met fazantfilet en trompette de la mort, perfect voor een elegant diner. Deze terrine is opgebouwd uit lagen van fazant, eendenlever en een knolselderij-aardappelmousseline, alles omhuld met katenspek.
Ingrediënten
-
2 stuksfazantfilet
-
1 scheutjeolie
-
250 gr.eendenlever of kippenlever
-
150 gr.katenspek in dunne plakken
-
200 gr.trompette de la mort
-
500 mlkippenbouillon
-
7 velgelatine
-
10 stuksplak katenspek
Aan de slag
-
1
Bak de fazantfilets om en om in olie gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout.
-
2
Leg er plakjes vetspek op en gaar ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden. Laat afkoelen.
-
3
Maak de trompette de la mort schoon en bak deze gaar in een beetje olie. Laat afkoelen.
-
4
Maak van de bouillon een gelei door gelatine toe te voegen.
-
5
Maak een aardappel-knolselderijpuree, voeg wat gelatine toe en smeer uit op een 0,5 cm dikke plak op folie. Dek af met folie en koel.
-
6
Snijd de gebakken eendenlever in dunne plakken.
-
7
Bekleed een terrine met plasticfolie. Haal de plakken katenspek door de gelei en bekleed hiermee de terrine, laat flink overhangen.
-
8
Bouw de terrine op met laagjes trompette, gelei, fazant, gelei, lever, gelei, aardappelmousseline, gelei, trompette, etc.
-
9
Vouw op het laatst de katenspek erover, vouw dicht met folie en zet koel weg.
-
10
Opdienen met wat frisée sla.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in