Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Fazantenragout Bitterballen

Heerlijke bitterballen gemaakt van fazantenragout, perfect voor een feestelijke gelegenheid.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 60 min
Snack
Gemiddeld
Frituren, Stoven
Fazantenragout Bitterballen

Ingrediënten

4 personen
  • 4 stuks
    fazantenpootjes
  • 100 gr.
    ganzenvet
  • 2 teen
    knoflook
  • 2 takje
    rozemarijn

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm het ganzenvet in een pan op middelhoog vuur.

  2. 2

    Voeg de fazantenpootjes toe en bak ze rondom bruin.

  3. 3

    Voeg de knoflook en rozemarijn toe en laat de pootjes zachtjes garen.

  4. 4

    Haal de pootjes uit de pan en pluk het vlees van de botten.

  5. 5

    Meng het geplukte vlees met de kruiden en verwerk het tot een ragout.

  6. 6

    Vorm de ragout tot kleine balletjes en laat ze opstijven in de koelkast.

  7. 7

    Frituur de balletjes tot ze goudbruin en krokant zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!