Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Feestelijke Soesjestoren

Een indrukwekkende toren van luchtige soesjes gevuld met heerlijke vullingen zoals gember, sinaasappelmarmelade en mascarpone. Perfect voor speciale gelegenheden.

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 15 min
Gebak
Gemiddeld
Blancheren, Oven
Feestelijke Soesjestoren

Ingrediënten

4 personen
  • 100 ml
    melk
  • 0.5 tl
    zout
  • 50 gr.
    roomboter
  • 75 gr.
    bloem
  • 3 stuks
    middelgrote eieren
  • 250 ml
    slagroom
  • 3 stuks
    fijngesnipperde gemberbolletjes
  • 1 el
    sinaasappelmarmelade
  • 2 el
    mascarpone
  • 1 el
    koffielikeur
  • 1 stuks
    sinaasappelschil
  • 100 gr.
    rode vruchten, bosbessen of bramen
  • 50 gr.
    goede chocolade

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. 2

    Breng de melk, boter en zout aan de kook en laat het even opkomen.

  3. 3

    Roer van het vuur de gezeefde bloem erdoor zodat het als een bal van de bodem loskomt.

  4. 4

    Roer er een voor een de eieren door.

  5. 5

    Spuit de massa in ongeveer 20 kleine balletjes op een ingevet bakblik of bakpapier.

  6. 6

    Bak de soesjes in het midden van de oven goudbruin in ongeveer 15 minuten.

  7. 7

    Breng wat water aan de kook en blancheer de sinaasappelschilletjes. Dep ze droog.

  8. 8

    Klop 250 ml slagroom lobbig en verdeel dit in drie gelijke porties.

  9. 9

    Klop door de eerste portie de gesnipperde gember.

  10. 10

    Klop door de tweede portie de sinaasappelmarmelade.

  11. 11

    Klop door de mascarpone de koffielikeur en daarna hier de derde portie slagroom door.

  12. 12

    Snijd van de soesjes het topje open en vul deze telkens met een van de drie porties.

  13. 13

    Leg drie verschillende soesjes op een bord, en daarop de vierde.

  14. 14

    Versier de soesjestoren met rode vruchten, bosbessen of bramen, stukjes goede chocolade en de sinaasappelschilletjes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!