Fluweelzachte Broccolisoep met spinazie en gorgonzola
Groene power in een kom! Deze fluweelzachte soep met broccoli en spinazie is een schot in de roos. Simpel, voedzaam en boordevol smaak. Dit recept komt zeker vaker op jouw tafel!
Ingrediënten
-
2 stuksAjuinen
-
3 teenLook
-
6 stengelBleekselder
-
500 gr.Jonge spinazie
-
2 stuksBroccoli
-
2 stuksWortelen
-
3 literWater
-
5 stuksGroentenbouillonblokjes
-
1 snufjeZwarte Peper
-
1 handjeTijm
-
3 blaadjeLaurier
-
100 gr.Potje Philadelphiakaas met bieslook
-
naar behoefteCroutons
-
naar behoefteGorgonzola (gebrokkeld)
-
1 takjeVerse basilicum
Aan de slag
-
1
Stoof de ajuinen, de teentjes look, de selderijstengels en de wortels in een grote pot met een beetje olijfolie tot ze glazig zijn.
-
2
Voeg broccoli toe en laat kort mee stoven.
-
3
Giet het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
-
4
Voeg spinazie en tijm toe en laat nog 5 minuten koken.
-
5
Mix de soep zeer fijn met een staafmixer of blender tot ze fluweelzacht is. Roer de Philadelphia erdoor voor een romige toets. Breng op smaak met peper. Serveer met croutons, gorgonzola en een takje basilicum.
-
6
Roer de Philadelphia erdoor voor een romige toets. Breng op smaak met peper.
-
7
Breng op smaak met peper.
-
8
Serveer met croutons, gorgonzola in stukjes gebrokkeld en een takje basilicum.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in