Skip to content
Bart en Karen Een recept van Bart en Karen

Fluweelzachte Broccolisoep met spinazie en gorgonzola

Groene power in een kom! Deze fluweelzachte soep met broccoli en spinazie is een schot in de roos. Simpel, voedzaam en boordevol smaak. Dit recept komt zeker vaker op jouw tafel!

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 30 min
Soep
Makkelijk
Fitfood, Vegetarisch
Koken
Fluweelzachte Broccolisoep met spinazie en gorgonzola

Ingrediënten

6 personen
  • 2 stuks
    Ajuinen
  • 3 teen
    Look
  • 6 stengel
    Bleekselder
  • 500 gr.
    Jonge spinazie
  • 2 stuks
    Broccoli
  • 2 stuks
    Wortelen
  • 3 liter
    Water
  • 5 stuks
    Groentenbouillonblokjes
  • 1 snufje
    Zwarte Peper
  • 1 handje
    Tijm
  • 3 blaadje
    Laurier
  • 100 gr.
    Potje Philadelphiakaas met bieslook
  • naar behoefte
    Croutons
  • naar behoefte
    Gorgonzola (gebrokkeld)
  • 1 takje
    Verse basilicum

Aan de slag

  1. 1

    Stoof de ajuinen, de teentjes look, de selderijstengels en de wortels in een grote pot met een beetje olijfolie tot ze glazig zijn.

  2. 2

    Voeg broccoli toe en laat kort mee stoven.

  3. 3

    Giet het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Voeg spinazie en tijm toe en laat nog 5 minuten koken.

  5. 5

    Mix de soep zeer fijn met een staafmixer of blender tot ze fluweelzacht is. Roer de Philadelphia erdoor voor een romige toets. Breng op smaak met peper. Serveer met croutons, gorgonzola en een takje basilicum.

  6. 6

    Roer de Philadelphia erdoor voor een romige toets. Breng op smaak met peper.

  7. 7

    Breng op smaak met peper.

  8. 8

    Serveer met croutons, gorgonzola in stukjes gebrokkeld en een takje basilicum.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!