Focaccia met zuurdesem
Een luchtige, goudbruine focaccia met een knapperige korst en een geurige topping van rozemarijn en knoflook.
Ingrediënten
-
500 gr.Bloem T65
-
400 gr.Water
-
100 gr.Actieve zuurdesemstarter (100% hydratatie)
-
10 gr.Zout
-
3 elOlijfolie
-
3 takjeVerse rozemarijn
-
3 teenKnoflook
-
1 scheutjeExtra olijfolie
-
1 snufjeGrof zeezout
Aan de slag
-
1
Meng de bloem met het water en de actieve zuurdesemstarter. Roer tot er geen droge bloem meer zichtbaar is. Dek af en laat 30 minuten rusten (autolyse).
-
2
Voeg het zout toe aan het deeg. Kneed of vouw het deeg goed door tot het soepel en elastisch is.
-
3
Laat het deeg 4-6 uur rijzen op kamertemperatuur. Tijdens deze rijs mag het deeg ongeveer verdubbelen in volume.
-
4
Vet een bakvorm of ovenschaal goed in met olijfolie. Giet het luchtige deeg voorzichtig in de vorm en spreid het uit zonder de lucht eruit te drukken. Laat opnieuw 1-2 uur rijzen, tot het deeg luchtig aanvoelt.
-
5
Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pannetje. Voeg rozemarijn en fijngesneden knoflook toe. Laat zachtjes bakken tot de olie geurig is zonder dat de knoflook bruin wordt. Laat de olie iets afkoelen.
-
6
Maak met je vingers kuiltjes in het gerezen deeg. Besprenkel met de geurige knoflookrozemarijnolie. Strooi er grof zeezout over.
-
7
Verwarm de oven voor op 220-230°C (boven-/onderwarmte). Bak de focaccia 20-25 minuten tot ze goudbruin en krokant is aan de bovenkant.
-
8
Laat even afkoelen op een rooster.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in