Frisse Citroentaart met Frangipane
Een heerlijke citroentaart met een krokante bodem, romige frangipane en een frisse citroenvulling, afgewerkt met luchtig eiwitschuim.
Ingrediënten
-
150 gr.bloem
-
100 gr.boter
-
75 gr.suiker
-
100 gr.amandelspijs
-
50 gr.gele room of een ei
-
50 gr.boter
-
1 elbloem
-
0.5 stukscitroen (schil)
-
200 mlcitroensap
-
150 gr.suiker
-
1 stuksei
-
6 stukseidooiers
-
0.5 stukscitroen (schil, geraspt)
-
1 scheutjelimoncello
-
100 gr.boter
-
100 gr.eiwit
-
200 gr.suiker
Aan de slag
-
1
Maak het harde wenerdeeg door de bloem, boter en suiker te mengen. Rol het deeg uit tussen bakpapier en leg het 30 minuten in de koelkast.
-
2
Bereid de frangipane door de boter zacht te kloppen, voeg de amandelspijs en de gele room of het ei toe en klop tot een romige massa. Voeg de bloem en citroenschil toe.
-
3
Bekleed een bakvorm met het harde wenerdeeg en verdeel een laag van 1 cm frangipane erover. Bak 20 minuten op 180 graden Celsius en laat afkoelen.
-
4
Maak de citroenvulling door citroensap, suiker, citroenrasp, ei en eidooiers au bain-marie te verwarmen tot een gladde custard. Roer van het vuur af de boter en limoncello erdoor.
-
5
Giet de citroenvulling op de afgekoelde bodem en laat verder afkoelen, bij voorkeur niet in de koelkast.
-
6
Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Spuit het eiwitschuim op de taart en brand het licht met een brander.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in