Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Frisse Feestdagentaart

Deze heerlijke frisse taart is perfect voor de feestdagen. Met zijn verfijnde smaak is hij een genot bij de koffie, maar ook een uitstekende keuze als onderdeel van een grand dessert. De taart is eenvoudig te maken en kan 1 à 2 dagen goed bewaard worden.

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 40 min
Gebak
Makkelijk
Bakken
Frisse Feestdagentaart

Ingrediënten

8 personen
  • 200 gr.
    bloem
  • 100 gr.
    boter
  • 100 gr.
    suiker
  • 2 stuks
    eieren
  • 1 stuks
    citroen
  • 200 ml
    slagroom

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. 2

    Meng de bloem, boter en suiker tot een kruimelig deeg.

  3. 3

    Voeg de eieren en het sap van de citroen toe en meng tot een glad beslag.

  4. 4

    Giet het beslag in een ingevette taartvorm.

  5. 5

    Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. 6

    Laat de taart afkoelen en klop ondertussen de slagroom stijf.

  7. 7

    Garneer de afgekoelde taart met de opgeklopte slagroom.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!