Gebakken cocquilles van de Ofyr met koude soep van tomaat en watermeloen
Tijdens de zomervakantie maakten we dit pure, frisse gerecht buiten op de Ofyr... een combinatie van zon, vuur en eenvoud. De coquilles worden kort gegrild op het hete plaatstaal tot ze net goudbruin zijn, met die lichte rooksmaak die enkel buiten koken kan geven. De koude soep van tomaat, watermeloen en komkommer brengt frisheid en balans, perfect voor warme dagen.
Ingrediënten
-
6 stuksRijpe tomaten
-
200 gr.Watermeloen
-
0.5 stuksKomkommer + extra stukjes voor brunoise
-
0.5 stuksRode paprika
-
0.5 stuksKleine rode ui
-
1 teenKnoflook
-
1 scheutjeOlijfolie
-
1 elAceto balsamico
-
1 snufjeZout en versgemalen peper
-
8 stuksGrote coquilles
-
1 elOlijfolie
-
1 snufjeZout en peper
-
paar druppelsCitroensap
Aan de slag
-
1
Snijd alle groenten en de watermeloen grof.
-
2
Doe alles in een blender met olijfolie 2-3 el, balsamico, zout en peper.
-
3
Mix tot een gladde lichte soep.
-
4
Proef en breng eventueel extra op smaak.
-
5
Laat minstens een uur goed koelen in de koelkast.
-
6
Zeef de soep voor een zijdezachte textuur.
-
7
Laat de Ofyr goed op temperatuur komen.
-
8
Bestrijk de cocquilles licht met olijfolie en kruid met zout en peper.
-
9
Leg de cocquilles op het plaatstaal en bak ze ongeveer 1 tot anderhalve minuut per kant tot ze een mooie goudbruine korst hebben.
-
10
Besprenkel vlak voor het serveren met een paar druppels citroensap.
-
11
Haal ze van de plaat en laat ze kort rusten.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in