Gebraden Rosbief
Zelfgemaakte rosbief is sappig en vol van smaak, veel lekkerder dan de voorverpakte variant. Met een paar eenvoudige stappen maak je een heerlijk stuk rosbief dat perfect is voor op brood of als vleeswaren. Het is een klassieker die je altijd zelf wilt maken.
Ingrediënten
-
1000 gr.rosbief
-
1 stukskeukentouw
-
1 snufjezout
-
1 snufjepeper
Aan de slag
-
1
Vraag je slager om een stuk keukentouw of gebruik een stevig stuk katoenen touw. Bind de rosbief strak op.
-
2
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
-
3
Plaats de opgebonden rosbief in de voorverwarmde oven.
-
4
Gaar de rosbief tot een kerntemperatuur van 55 graden Celsius is bereikt.
-
5
Haal de rosbief uit de oven zodra de thermometer piept.
-
6
Laat het vlees volledig afkoelen in de koelkast.
-
7
Snijd de rosbief in twee stukken om in te vriezen of bewaar een stuk in de koelkast.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in