Geen kneden nodig broodjes
Deze broodjes zijn eenvoudig te maken zonder te kneden. Met een korte of lange rijstijd kun je ze perfect bereiden voor ontbijt of lunch. Het deeg rijst tot een luchtige structuur die doet denken aan mini ciabatta's, heerlijk met zowel zoet als hartig beleg.
Ingrediënten
-
370 gr.bloem
-
2 gr.droge gist
-
1 tlzout
-
1 tlsuiker
-
280 mlheel heet water
Aan de slag
-
1
Meng de droge ingrediënten met een spatel.
-
2
Voeg het hete water toe en roer tot je een plakkerig deeg krijgt.
-
3
Dek de kom af met plastic folie en laat het 3 uur rijzen op het aanrecht.
-
4
Bestuif je werkblad met bloem en haal het deeg uit de kom.
-
5
Bestuif het deeg verder met bloem en vouw het tot een bol.
-
6
Snijd de bol in 8 gelijke stukken en vouw van elk stuk een bolletje.
-
7
Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier en bedek ze met een schone theedoek.
-
8
Laat ze 30 tot 35 minuten rusten.
-
9
Verwarm de oven voor op 230 graden.
-
10
Bak de broodjes 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in