Skip to content
Jente Een recept van Jente

Gele Curry met Kip en Groente🍛🥬🌶️🫑🧅🥦

Een heerlijke gele curry met veel groente en kip, geserveerd met pandanrijst. Dit gerecht is niet te spicy, maar kan naar smaak worden aangepast met sambal. Perfect voor een smakelijke maaltijd met vrienden of familie.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 30 min
Curry
Makkelijk
Eiwitrijk/Proteïne, Fitfood
Koken
Gele Curry met Kip en Groente🍛🥬🌶️🫑🧅🥦

Ingrediënten

4 personen
  • 2 stuks
    zakjes Conimex gele curry
  • 300 gr.
    pandanrijst
  • 2 stuks
    bosuitjes
  • 500 ml
    kokosmelk light
  • 400 gr.
    broccoli en bloemkool
  • 400 gr.
    Chinese luxe wok
  • 1 stuks
    rode paprika
  • 500 gr.
    blokjes kipfilet
  • 3 stuks
    teentjes knoflook
  • 1 stuks
    rode peper
  • 1 stuks
    witte ui
  • 10 gr.
    koriander
  • 1 handje
    cashewnoten
  • 1 scheutje
    sambal

Aan de slag

  1. 1

    Snijd de ui en knoflook klein en fruit deze aan. Snijd ook de paprika en de rode peper in stukjes.

  2. 2

    Voeg hier alle groente en de rode peper aan toe en wok deze tot ze beetgaar zijn, haal ze dan apart.

  3. 3

    Kook ondertussen de pandanrijst 10 minuten.

  4. 4

    Bak in dezelfde pan 1 zakje gele curry met een scheut kokosmelk en de kipfilet.

  5. 5

    Bak de kipfilet gaar en voeg ondertussen de rest van de curry en kokosmelk toe.

  6. 6

    Als de pandanrijst gaar is, giet je deze af en laat je hem nog 10 minuten met de deksel erop staan.

  7. 7

    Wanneer de kip klaar is, voeg je de groente weer toe. Eventueel kan je wat water toevoegen als je de curry dunner wilt hebben.

  8. 8

    Snijd een handje koriander en de bosui klein en voeg deze toe aan de rijst. Mocht je nog kokosmelk hebben, kan dit er ook doorheen.

  9. 9

    Serveer je pandanrijst met de curry en top af met extra koriander en optioneel cashewnoten!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!