Gele Curry met Kip en Groente🍛🥬🌶️🫑🧅🥦
Een heerlijke gele curry met veel groente en kip, geserveerd met pandanrijst. Dit gerecht is niet te spicy, maar kan naar smaak worden aangepast met sambal. Perfect voor een smakelijke maaltijd met vrienden of familie.
Ingrediënten
-
2 stukszakjes Conimex gele curry
-
300 gr.pandanrijst
-
2 stuksbosuitjes
-
500 mlkokosmelk light
-
400 gr.broccoli en bloemkool
-
400 gr.Chinese luxe wok
-
1 stuksrode paprika
-
500 gr.blokjes kipfilet
-
3 stuksteentjes knoflook
-
1 stuksrode peper
-
1 stukswitte ui
-
10 gr.koriander
-
1 handjecashewnoten
-
1 scheutjesambal
Aan de slag
-
1
Snijd de ui en knoflook klein en fruit deze aan. Snijd ook de paprika en de rode peper in stukjes.
-
2
Voeg hier alle groente en de rode peper aan toe en wok deze tot ze beetgaar zijn, haal ze dan apart.
-
3
Kook ondertussen de pandanrijst 10 minuten.
-
4
Bak in dezelfde pan 1 zakje gele curry met een scheut kokosmelk en de kipfilet.
-
5
Bak de kipfilet gaar en voeg ondertussen de rest van de curry en kokosmelk toe.
-
6
Als de pandanrijst gaar is, giet je deze af en laat je hem nog 10 minuten met de deksel erop staan.
-
7
Wanneer de kip klaar is, voeg je de groente weer toe. Eventueel kan je wat water toevoegen als je de curry dunner wilt hebben.
-
8
Snijd een handje koriander en de bosui klein en voeg deze toe aan de rijst. Mocht je nog kokosmelk hebben, kan dit er ook doorheen.
-
9
Serveer je pandanrijst met de curry en top af met extra koriander en optioneel cashewnoten!
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in