Skip to content
Tony Farfalloni Een recept van Tony Farfalloni

Gerookte Aardappelsoep met Truffel

Een verfijnde soep van gerookte aardappel, verrijkt met truffel en een scheutje room. Perfect voor een bijzondere gelegenheid.

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 40 min
Soep
Gemiddeld
Koken, Roerbakken/wokken
Gerookte Aardappelsoep met Truffel

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gr.
    aardappel
  • 450 ml
    gevogeltefond
  • 50 ml
    witte wijn
  • 1 stuks
    sjalotje, gesnipperd
  • 1 teen
    knoflook, gesnipperd
  • 1 scheutje
    room
  • 1 el
    crème fraîche
  • 1 naar smaak
    peper en zout
  • 1 scheutje
    goede olijfolie
  • 1 naar smaak
    geschaafde truffel of krokant gebakken balkenbrij

Aan de slag

  1. 1

    Schil de aardappels en leg ze tien minuten in een rookoven.

  2. 2

    Snijd de aardappels in grote stukken en zet ze op het vuur in de fond en wijn.

  3. 3

    Voeg de sjalot en knoflook toe en laat het geheel 30 minuten langzaam garen.

  4. 4

    Pureer de aardappelen en voeg ze weer bij het kookvocht.

  5. 5

    Vlak voor het serveren, verwarm de room en crème fraîche mee en breng op smaak met zout en peper.

  6. 6

    Giet de soep in een glas, besprenkel met een beetje olijfolie en garneer met truffelschijfjes of krokant gebakken balkenbrijblokjes.

Reacties op Gerookte Aardappelsoep met Truffel

Er zijn nog geen reacties voor dit recept. Wees de eerste!