
Gerookte Aardappelsoep met Truffel
Een verfijnde soep van gerookte aardappel, verrijkt met truffel en een scheutje room. Perfect voor een bijzondere gelegenheid.
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 40 min
Soep
Gemiddeld
Koken, Roerbakken/wokken

Ingrediënten
4
personen
-
500 gr.aardappel
-
450 mlgevogeltefond
-
50 mlwitte wijn
-
1 stukssjalotje, gesnipperd
-
1 teenknoflook, gesnipperd
-
1 scheutjeroom
-
1 elcrème fraîche
-
1 naar smaakpeper en zout
-
1 scheutjegoede olijfolie
-
1 naar smaakgeschaafde truffel of krokant gebakken balkenbrij
Aan de slag
-
1
Schil de aardappels en leg ze tien minuten in een rookoven.
-
2
Snijd de aardappels in grote stukken en zet ze op het vuur in de fond en wijn.
-
3
Voeg de sjalot en knoflook toe en laat het geheel 30 minuten langzaam garen.
-
4
Pureer de aardappelen en voeg ze weer bij het kookvocht.
-
5
Vlak voor het serveren, verwarm de room en crème fraîche mee en breng op smaak met zout en peper.
-
6
Giet de soep in een glas, besprenkel met een beetje olijfolie en garneer met truffelschijfjes of krokant gebakken balkenbrijblokjes.
Reacties op Gerookte Aardappelsoep met Truffel
Deel jouw ervaring met dit recept!
Maak een gratis account aan en ontdek alle voordelen
Al een account? Log hier in
Er zijn nog geen reacties voor dit recept. Wees de eerste!