Gerookte Zalm Bonbons van de BBQ
Heerlijke gerookte zalm bonbons met een zoete en pittige aflaksaus, perfect voor een barbecuefeest.
Ingrediënten
-
1 stukszalmzijde met huid
-
100 gr.lichte basterdsuiker
-
100 gr.zout
-
5 elhoning
-
1 stukslimoen
-
1 stukslenteuitje
-
2 elsriracha-saus
-
50 gr.ongezouten roomboter
-
1 handjesesamzaadjes
-
1 handjerookhoutsnippers
-
1 snufjecayennepeper
-
1 handjeverse blaadjes tijm
Aan de slag
-
1
Verwijder de huid van de zalm met een scherp mes en controleer of er geen graten meer in zitten.
-
2
Snijd het dunne uiteinde van de zalm af en snijd de rest in blokken van ongeveer 3x3 cm.
-
3
Meng in een schaal evenveel zout als basterdsuiker en rol de zalmblokken erdoor zodat alle kanten bedekt zijn.
-
4
Strooi een beetje cayennepeper over de zalmblokken.
-
5
Meng 1 eetlepel honing met een beetje water en verdeel dit over de zalmblokken.
-
6
Knijp een halve limoen uit over de zalm en strooi er wat tijmblaadjes overheen.
-
7
Sluit de schaal af en laat de zalm 1,5 uur marineren in de koelkast.
-
8
Spoel de zalm af met koud water en dep droog.
-
9
Verwarm de BBQ tot maximaal 80 graden en voeg rookhoutsnippers toe voor een indirecte opstelling.
-
10
Plaats de zalmblokken op het rooster en gaar ze ongeveer 25 minuten met een gesloten deksel.
-
11
Maak de aflaksaus door 4 eetlepels honing, 2 eetlepels srirachasaus, wat tijmblaadjes en een paar druppels water te mengen.
-
12
Smelt een klont boter in een pan en voeg het sausmengsel toe, goed roeren.
-
13
Open na 25 minuten de BBQ en lak de zalm bonbons af met de saus. Herhaal dit een paar keer in de laatste minuten.
-
14
Verwijder de zalm van de BBQ en serveer met lenteuitjes en sesamzaadjes.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in