Gevlinderde Kip
Dit recept voor gevlinderde kip vraagt om een beetje handigheid, maar het resultaat is de moeite waard. De kip wordt gemarineerd met een heerlijke mix van kruiden en knoflookboter, wat zorgt voor een sappig en smaakvol gerecht. Perfect voor een gezellige maaltijd!
Ingrediënten
-
1.5 kgKemper Landhoen
-
0.5 elgedroogde rozemarijn
-
2 stukstenen knoflook
-
0.5 elgedroogde tijm
-
0.5 elgedroogde oregano
-
1 tlkerriepoeder
-
1 tlpaprikapoeder
-
1 tluienpoeder
-
50 gr.gras roomboter
Aan de slag
-
1
Leg de biologische Kemper Landhoen met de borstzijde naar beneden op een stevige snijplank.
-
2
Knip met een wildschaar of kniptang de ruggengraat aan beide zijden los.
-
3
Vouw de kip voorzichtig open.
-
4
Verwijder de ribbenkast om de kip zo plat mogelijk te maken.
-
5
Verwijder het kraakbeen dat aan het borstbeen zit.
-
6
Meng de zachte grasroomboter met de fijngeperste knoflook.
-
7
Smeer het botermengsel onder het vel van de gevlinderde kip.
-
8
Strooi de gedroogde kruiden gelijkmatig over de kip.
-
9
Verdeel kleine blokjes roomboter rondom de kip in de ovenschaal.
-
10
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat de kip minimaal een paar uur in de koelkast marineren.
-
11
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
-
12
Haal de kip uit de koelkast en verwijder de aluminiumfolie.
-
13
Plaats de ovenschaal met de kip in de voorverwarmde oven.
-
14
Gaar de kip in ongeveer 50 minuten.
-
15
Bedruip de kip tijdens het garen met het gesmolten boter en braadvocht.
-
16
Controleer de kerntemperatuur van de kip; deze moet 70 tot 72 graden Celsius zijn.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in