Gezondere Lasagne Soep🧀🥫
Deze gezonde variant van lasagne soep is perfect voor de herfst en biedt een voedzame twist op het klassieke gerecht. Met mager rundergehakt, volkoren lasagnebladeren en verse groenten, is dit een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is.
Ingrediënten
-
200 gr.mager rundergehakt
-
100 gr.volkoren lasagnebladeren
-
1 stuksgele ui
-
2 stuksteentjes knoflook
-
1 eltomatenpuree
-
1 stukscourgette
-
400 gr.tomatenblokjes uit blik
-
2 handjebasilicum
-
40 gr.Parmigiano Reggiano
-
2 elcottage cheese
-
1 stuksbouillon blokje
Aan de slag
-
1
Snijd de ui, knoflook, basilicum en courgette klein.
-
2
Fruit de ui en knoflook aan en voeg daarna de courgette toe met wat kruiden, peper, zout, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder.
-
3
Doe het gehakt en de tomatenpuree erbij en bak deze samen gaar.
-
4
Voeg de tomatenblokjes en ongeveer een halve liter kokend water met het bouillon blokje en de verse basilicum toe.
-
5
Breek de lasagne vellen in stukken en doe deze bij de soep, laat dit ongeveer 12 minuten koken met de deksel erop.
-
6
Wanneer de soep klaar is, smelt er wat Parmigiano Reggiano doorheen.
-
7
Serveer de soep in diepe borden en roer er een eetlepel cottage cheese doorheen en top met wat extra kaas.
Reacties
Foto's
Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!
Reageer en deel je ervaring!
Maak een gratis account aan om te reageren
Al een account? Log hier in